Belföld, Hírek

2030 környékén durva dolog történik a világgal, jósolja Orbán Viktor – ezt mondta a kormányfő

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó eseményén mondott beszédet Orbán Viktor magyar miniszterelnök február 19-én. A kormányfő valamiféle nagy változásra is utalgatott.

 

 

A miniszterelnöknek arra már nem volt ideje, hogy bővebben kifejtse, hogy valójában mire is gondol, de szerinte 2030 körül Amerikától az Európai Unióig nagy átrendeződések jönnek és ezek a nagy változások még a mostani pandémia időszaknál is stresszesebb helyzetet fognak teremteni.

2030 környékén, amikor mindenfajta nagy átrendeződések lesznek a világban, amiről most már nincs időm beszélni, de Amerikától az Európai Unióig sok minden történni fog, arra a 2030 környéki időpontra, ami minden nemzetet megpróbál majd, és komoly, ennél a mostani pandémiánál sokkal nagyobb stresszteszt alá helyez majd, arra a 2030-ra a mi nemzetünknek, a mi nemzeti közösségünknek, ideértve annak a gazdaságát olyan állapotban kell lenni, hogy azokat a kihívásokat ott és akkor majd bírjuk, sőt gyarapodásra tudjuk fölhasználni. Ez van előttünk – idézte a 444 Orbán Viktor szavait a HírTV riportja alapján.

A kormányfő még annyival egészítette ki a beszédét, hogy ehez a változáshoz megállapodás is kell, és ha a következő tíz évben be tudjuk tartani a kamarával most kötött egyezséget, akkor „ehhez megállapodás kell”, és „ha a következő tíz évben be tudjuk tartani” a kamarával most kötött stratégiai megállapodást, „akkor 2030-ra el is érjük az Európai Unió fejlettségének az átlagát, lesz védelmi képességünk, lesznek komoly egyetemeink, lesz technológiai előnyünk a térségben másokkal összevetve, és ezeket egy jó politikai vezetéssel össze is tudjuk kombinálni úgy, hogy ebből magyar nemzeti versenyelőny kerekedjen nemcsak a régióban, hanem még azon kívül is”.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?