Belföld, Hírek

Döbbenetes adatok: az elmúlt egy hétben többen hunytak el koronavírusban itthon, mint a járvány első 7,5 hónapjában összesen

Sokkal jobban megszenvedjük a járvány második hullámát, mint az elsőt, erről pedig a döbbenetes halálozási adatok is tanúskodnak.

 

 

 




 

Sorra dőlnek meg a koronavírussal kapcsolatos negatív rekordok Magyarországon: az elmúlt napokban bőven ötezer felé lépett a napi új betegek-, és megközelítette a kétszázat az elhunytak száma.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy november 28. és december 5. között 1190 ember vesztette életét covid miatt. Ez a szám meghaladja a járvány első hét hónapjában regisztrált összes adatot, azaz márciustól október közepéig 1170 áldozatot szedett a vírus.

Rusvai Miklós víruskutató szerint ez mind azt bizonyítja, hogy sokkal jobban megszenvedjük a járvány második hullámát, mint az elsőt.

 

Ha ezek az intézkedések fennmaradnak, akkor megáll a növekedés, és egy pár nap múlva visszájára fordul. Ha nem változik semmi, ezek az intézkedések se nem szigorodnak, se nem lazulnak, úgy gondolom, hogy januárra érhetjük el az októberi adatokat” – nyilatkozta az RTL Klub Híradójának a szakember, aki szerint nem lenne okos döntés lazítani a szabályokon az ünnepekre. Erről az Operatív Törzs tagjai hétfőn döntenek.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?