Celeb / Híresség

Gáspár Bea bemutatta a legjobb barátját

Mióta az eszét tudja, Gáspár Bea szívesen sürög-forog a konyhában, ezért fontos fontos, hogy az jól felszerelt legyen.

 

 

A romák híresen jól főznek, ezt pedig a Konyhafőnök VIP nyertese már számtalanszor bizonyította az évek alatt: több szakácskönyvet írt már finomabbnál finomabb receptekkel, amiket ő is rendszeresen elkészít a családjának. Ugyanakkor amikor csak teheti, könnyít a dolgán!

– Már a lagzinkra is kaptunk egy csomó konyhai gépet, amik megkönnyítik a főzést. Nagy segítség ez a mindennapokban. Aztán amikor elromlott egy, akkor nem megcsináltattuk, mert nem éri meg sajnos, hanem vásároltunk egy korszerűbbet – árulta el a kétgyermekes édesanya, aki tudja miről beszél, amikor a sütés-főzésre terelődik a szó.

A konyhában robotolás azonban fárasztó. Megterheli a kezeket, a csuklót, és a gerincnek sem tesz jót hosszútávon, hiszen a tészta gyúrása közben aligha tudunk a helyes tartásra összpontosítani. Szerencsére viszont ma már nem csak a telefonunk és az otthonunk világítása lehet okos, hanem a konyhánk is: a robotolást mára felváltották a konyhai robotgépek. Számtalan különböző kütyü található meg az elektronikai boltok polcain, mindenki a saját igényeihez és szokásaihoz mérten választhatja meg, mire van szüksége a mindennapokban. Ma már nem kell a kezünket használnunk, ha húst szeretnénk darálni, habot kell verni vagy tésztát kell dagasztani. Sőt, vannak olyan kombinált gépek is, amikkel több dolgot csinálhatunk egyszerre vagy egymás után.

Mivel Bea a szokottnál is több időt tölt szeretett konyhájában, így számára fontos volt, hogy a lehető legsokoldalúbb eszközt találja meg.

– A legjobb haverom a thermomixer. Aprít, párol és van, amit meg is főz – árulta el Győzike felesége, és hozzá tette, hogy ezekben a gépekben általában már mérleg is van, így aztán tényleg pofon egyszerű az ételeket elkészíteni. A thermomixerben párolhatunk zöldséget, főzhetünk tésztát, de akár mártások elkészítésére is alkalmas. Szuvidálhatunk vele húsokat, de főzhetünk benne akár pörköltet is, anélkül, hogy bármi odaégne.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?