Celeb / Híresség, Hírek

Mirror: az oltásellenes Csollány csak az állása megtartása érdekében oltatta be magát

Az 51 éves sportoló hiába vette fel az oltást, a fertőzésig már nem termelt elég antitestet a szervezete a koronavírus ellen.

 

 

„51 évesen meghalt az oltásellenes olimpiai bajnok, aki végül mégis belement az oltásba” címmel számol be Csollány Szilveszter hétfői haláláról a Mirror.

A brit bulvárlap kiemeli, hogy a magyar tornász röviddel megbetegedése előtt vette fel a Janssen oltását, de állítólag csak azért, hogy megtarthassa edzői munkáját.

Csollány szervezete azonban nem termelt elég antitestet a fertőzésig, ezért fordulhatott kritikusra az állapota.

A lap tévesen azt írja, hogy utolsó nyilvános Facebook-posztjában a hétfőn elhunyt sportoló látható, amint „egy egészségügyi szakemberrel egyeztet telefonon az oltással kapcsolatban”. A valóság ezzel szemben az, hogy az olimpiai bajnok augusztusban komment nélkül Peter Ronai felvételét osztotta meg, így a Mirrorban Csollánynak tulajdonított mondatok valójában Ronai eredeti bejegyzésében szerepelnek.

A folytatásban arról írnak, hogy az Instagramra szeptember végén posztolt legutóbb. A képen egy vodkásüveg látható, a poszt szövege pedig szintén az oltással foglalkozik:

„Beoltottam magam! És az ismétlőre se kellett heteket várni!”

A cikkben idézik a Magyar Torna Szövetség közleményét, amiben kiemelik, hogy Csollány nemcsak kiváló sportoló, hanem nagyszerű férj és apa is volt. A tornászt 2000-ben az év sportolójának választották Magyarországon, miután olimpia bajnok lett Sydney-ben, négy évvel az atlantai ezüstérem után.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?