Belföld, Hírek

Két évvel ezelőtt állt a Jobbik élére Jakab Péter: „Akkor sokan egy öltést nem adtak volna ezért a pártért”

A Jobbik első embere úgy érzi, vezetése alatt a társaival sikerült beinteniük a Fidesznek.

 

 

Napra pontosan két évvel ezelőtt állt a Jobbik Magyarországért Mozgalom élére Jakab Péter. Bár a politikus sejthette, hogy a feladat nem kis kihívással jár, arra valószínűleg ő sem számított, hogy ennyire a figyelem középpontjába kerül.

A parlamentben tartott szókimondó beszédeit, formabontó megmozdulásait és a hatalmon lévők elszámoltatásával kapcsolatos kijelentéseit rendre felkapja a média, de sokak által követett perek is köthetők a nevéhez, a közelmúltban pedig a magánélete is célkeresztbe került.

 



 

 

A jeles alkalmat ünneplő Jakab most a közösségi oldalán tekintett vissza az elmúlt két esztendő kalandos történéseire, írásában pedig hatalmas hangsúlyt fektetett a Fidesz ellen folytatott harcára.

„Ma két éve, hogy átvettem a Jobbik vezetését.

Akkor sokan egy öltést nem adtak volna ezért a pártért.

A Fidesz szurkolt, hogy az EP-választás 6 százaléka után megsemmisüljünk, vagy ha meg is maradunk, ne fogjunk össze az ellenzékkel, máskülönben Orbánnak vége.

Mi viszont beintettünk a Fidesznek.

A harcot választottuk a megalkuvás helyett. Az összefogást választottuk. Az egységet. A kormányváltást. A reményt, hogy végre elhozhassuk a valódi rendszerváltást ennek az országnak. A szabadságot és a jólétet minden magyarnak.

 

 

 

Rengeteg áldozatot hoztunk azért, hogy az összefogásnak legyen egy jobboldali szárnya, megmutatva, az ellenzék egységes, de nem egyhangú. Hogy az egykor 6 százalékos párt ma 12, 14 vagy 10 százalékon áll? Ez a számháború ma senkit nem érdekel. Csak az, hogy az ellenzéknek április 3-án legalább egy mandátummal több legyen, mint a Fidesznek.

Rajtunk nem fog múlni, és ezt a választók is tudják, hisz az előválasztáson ránk bízták a nehezét. 29 választókörzetet, ahol nekünk kell legyőzni a fideszes kiskirályokat. 29 csatatérkörzetet, ahová a legharcedzettebb embereket küldték. Jobbikosokat. Köszönjük a feladatot, köszönjük a bizalmat.

Kedves jobbikos barátaim, nektek pedig köszönöm az elmúlt két évet. Köszönöm, hogy vállaltátok velem ezt az utat, vállaltátok a megannyi áldozatot. Vállaltátok a küzdelmet, amit megkövetelt a haza!

Április 3-án koronázzuk meg a kormányváltással, hogy fennállásunk 19. évében végre elmondhassuk: a Jobbik kormánypárt lett egy egységes, de sokszínű Magyarországon” – írta a politikus.


 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?