Belföld, Hírek

Jakab Péter: „Orbánt nem én fogom egymagamban legyőzni”

Jakab Péter, a Jobbik elnöke beszélt az ellenzék esélyeiről.

 

 

 

 


Ön az első ellenzéki vezető, aki jelezte, hogy indulna a miniszterelnök-jelöltségért. Egyeztetett-e erről a többi ellenzéki párttal?

– Sok mindenről kell egyeztetni, a miniszterelnök-jelöltek személye nincs ezek között. Az egyeztetést a választók fogják elvégezni az előválasztáson akkor, amikor kijelölik, ki legyen az a közös miniszterelnök-jelölt, aki mögé mindenkinek be kell állnia.

Mit gondol, szavazna-e Önre egy DK-s vagy MSZP-s, vagy akár egy volt fideszes?

– A Jobbik elnökeként is azt hirdetem, ne azt keressük, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt. Talán mondhatom, mi, jobbikosok jöttünk a legmesszebbről az ellenzéki összefogásba. Azért érhettünk ide, mert képesek voltunk változni. A változás képessége tesz bennünket alkalmassá arra, hogy hidakat építsünk más pártok szavazói felé is, akik jobb életet szeretnének.

Mégis mivel tudná legyőzni Orbán Viktort?

– Hitelességgel, őszinteséggel, bátorsággal. A bátran, szemtől szemben kimondott őszinte szónak hatalmas ereje van. Nem azért, mert a szavak megrengetik a miniszterelnököt, hanem azért, mert a kemény, őszinte szó ébreszti, bátorítja a nemzetet, hogy szembeszálljon a saját elnyomójával. Orbánt nem én fogom egymagamban legyőzni, hanem a nép fogja azt megtenni. Ahogy mondani szoktam, helyettetek nem győzhetek, veletek viszont igen.

 

 

 

 

A cikk forrása: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?