Hírek

A koronavírus újabb variánsát fedezték fel: itt a Lopakodó Omikron, aminek már a neve is baljós

Még mindig nincs vége: az egészségügyi vezetők felfedték, hogy hivatalosan is figyelemmel kísérik a Covid-19 új változatát.

 

 

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége elárulta, hogy felfedezték a BA.1-es Omikron BA.2-es változatát, melyet Lopakodó Omikronnak kereszteltek el.

Az Independent beszámolója szerint a korai adatok arra utalnak, hogy az új verzió a gyilkos vírus korábbi törzseinél fertőzőbb és jobban képes kikerülni a vakcinákat. Terjedése gyorsabb, felismerése pedig nehezebb.

A Lopakodó „becenév” az eredeti Omikrontól való egyik legfontosabb különbségéből ered. A BA.1-et ugyanis viszonylag könnyű felismerni, a BA.2-t viszont bár a PCR-tesztek még mindig kiszúrják, de ha valaki a Covid-19 ezen változatával rendelkezik, a mintákat további laboratóriumi elemzésre kell küldeni, hogy megállapíthassák róla, valóban a lopakodóval fertőződött-e meg.

Az egészségügyi vezetők elmondásuk szerint mostantól éjjel-nappal dolgozni fognak a BA.2 elemzésén, és állítják, nem kell attól tartani, hogy a variáns újabb fertőzési hullámot fog okozni.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?