Celeb / Híresség

G.w.M. exe nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként végzett az egyetemen: több nagykövetségen valódi nagyágyúkkal dolgozott együtt

A washingtoni Fehér Házban is elnyert egy ösztöndíjat, Barack Obama egykori amerikai elnök csapatában lett volna feladata.

 

 

Nagy Melanie nevét az elmúlt napokban az egész ország megismerte, hiszen kiderült, hogy Kulcsár Edina a 31 éves Melanie volt férje, G.w.M, azaz Varga Márk oldalán találta meg a szerelmet. Melanie idáig a párja mögött a háttérben elsősorban a két közös gyermekük nevelésével foglalkozott, ám most újra munkába állt, hiszen a Rádió Dikh műsorvezetője lett, amellett, hogy éjszakánként, a gyerekek lefektetése után ügyvédi leveleket fordít, tolmácskodik. Sőt, az RTL Fókusznak adott interjújából az is kiderült, hogy egyetemi diplomát szerzett és diplomáciai területen dolgozott.

 

 

Nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként végeztem a Nemzetvédelmi Egyetem Hadtudományi Karán, és nukleáris fegyverkezés egyébként a szakirányom. Angolul és héberül is beszélek, és több nagykövetségen is dolgoztam a házasságom előtti időszakban. Én arra tettem fel az életemet, hogy a nemzetközi politikában és a diplomáciában szeretnék elhelyezkedni. Volt szerencsém Brüsszelben a Parlamentben dolgozni.

– mesélte a fiatal nő, akiről az is kiderült, hogy a washingtoni Fehér Házban is elnyert egy ösztöndíjat, amelynek során Barack Obama egykori amerikai elnök csapatában lett volna feladata. Ekkor azonban megismerte G.w.M-et, egymásba szerettek és úgy döntött, hogy diplomáciai karrierje helyett inkább a közös életüket építi majd.

 

 

De Melanie járt például 2015-ben Moszkvában is továbbképzésen:

Itt pedig Colleen Bell egykori amerikai nagykövet és Zwack Izabella társaságában:

Theresa Bubbear egykori brit nagykövet-helyettes asszony mellett is feltűnt:

 

 

 

A Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszék missziója a honlapja szerint az, hogy Magyarország nemzetközi kapcsolataiban, a magyar közigazgatás és az európai uniós intézmények, valamint a nemzetközi szervezetek tevékenységében részt venni képes, elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakembereket képezzen. Ehhez a tanszék a multidiszciplináris nemzetközi kapcsolatok tudományterület oktatását és kutatását végzi az összegyetemi feladatok körében.

Az alap- és mesterszakok nemzetközi politikával, regionális tudományokkal, külpolitikával, civilizációs és diplomáciai kérdésekkel foglalkozó tartalmainak oktatását végzi. A tanszék képzési palettáját színesítik az egyetem más karjain is megtalálható, illetve egyéb képzési moduljainak nemzetközi elméleti, külpolitikai, történeti, európai, regionális és civilizációs, továbbá diplomáciai kurzusai. A tanszék olyan, szűkebb szakmai ismeretek oktatását és kutatását is végzi, mint a nemzetközi szervezetek és intézmények egyes kérdései, az államépítés, a politikai erőszakformák, illetve a magyar kül- és biztonságpolitika fejlődése, kihívásai.

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?