Belföld, Hírek

Itt van Márki-Zay nagy bejelentése: több mint 400 ezer aláírást gyűjtött össze az ellenzék a népszavazáshoz

470 ezer aláírást szedett össze az ellenzék a népszavazási kezdeményezésével kapcsolatban – közölte a pártszövetség kormányfő-jelöltje.

 

 

Karácsony Gergelyt hívva jelentette be Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök jelölt, hogy összegyűltek az aláírások az ellenzéki népszavazáshoz, így megtartható lesz a referendum. Mint ismert, egyrészt az álláskeresési járadék folyósítási idejének meghosszabbítását szeretnék elérni, másrészt megakadályozni a kínai állami Fudan egyetem campusának Budapestre telepítését.

Az egyesült ellenzék, az Egységben Magyarországért Összefogás a mai nappal elérte a négyszázhetvenezer aláírást. Ez a két népszavazási kérdésben 235-235 ezer aláírás, tehát bőségesen megvan mindkét kérdésre a szükséges 200 ezres határ

– mondta Márki-Zay. Hozzátette, a szignókat tartalmazó íveket még ma összekészítik, és holnap leadják azokat. Bár együtt, ünnepélyesen tervezték ezt, Márki-Zay karanténja miatt csak lélekben lehet majd a csapatával az átadásnál.

Íme a bejelentés videón:

Az ellenzék az alábbi két kérdést tette fel, melyet a Nemzeti Választási Iroda is hitelesített, így kezdhették meg a most befejezett aláírásgyűjtést:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. Törvényt?

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?