Belföld

“Amikor valaki meghal, akkor én mindig kinyitom az ablakot, hogy a lelke el tudjon menni” – a magyar covid-osztályos dolgozók szívszorító üzenete

Megható karácsonyi üzenetet küldtek a kórházi dolgozók egy videó formájában, melyet a Magyarország kormánya Facebook-oldalán osztottak meg.

 

 

Az egészségügyi dolgozók mélyebb betekintést engednek a mindennapi harcba melyet már hosszú évek óta vívnak a koronavírussal. Ellenére annak, hogy fizikailag és lelkileg is megviseli őket a helyzet, nem adják fel a reményt, mindenkiért ugyan olyan elszántan küzdenek.

– Boccaccio mondta a Dekameronban, hogy a legnagyobb vereség a világon megszokni a rosszat. Nem szabad megszokni a rosszat, mi nem adhatjuk fel – mondta Szkupeny Johanna, a felnőtt intenzív terápiás osztály főnővér helyettese.

– Hoztam magammal egy szokást: amikor valaki meghal, akkor én mindig kinyitom az ablakot, hogy a lelke el tudjon menni. Azt üzenem mindenkinek karácsonyra, hogy mindenféleképpen oltakozzanak. Első, második, harmadik oltást vegyék fel, hogy nekünk ne kellej több ablakot kinyitni – üzenete Kálmán Erika intenzív terápiás szakápoló.

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?