Autó

280-nal hasított a karácsonyfa, felvétel készült róla

Nem kellett más hozzá, mint egy jól tuningolt Porsche és egy tetőcsomagtartó.

 

 

Nyilvánvalóan sokkakkal előfordult már, hogy megcsúsztak a karácsonyi előkészületekkel, amiknek egyik legaprólékosabb folyamata a karácsonyfa beszerzése, illetve hazaszállítása. Utóbbiban ismét megpróbált a világ élére törni a Hennessey, és bár nem sikerült, az tény, hogy 280 km/órás sebesség mellett igencsak fel lehet gyorsítani a folyamatot.

Az ismert tuningcég a tulajdonos John Hennessey 3,8 literes, hathengeres motorral szerelt Porsche 911 Turbo S-ét vetette be a feladatra, aminek teljesítményét 641-ről 750 lóerőre piszkálták fel, és még a tetőcsomagtartó, illetve az arra kötözött fenyőfa sem zavarja meg ereje fitogtatásában.

Karácsonyfa nélkül persze már ennél többre is képes volt a 911 Turbo S: 331 km/óráig kúszott a sebességmérő mutatója, ami 50 km/órás különbséget jelent, persze ez főként a jelentős légellenállás-csökkenésnek köszönhető.

 

280-nal hasított a karácsonyfa, felvétel készült róla 1

Volt már ennél gyorsabb karácsonyfája is a Hennessey-nek: mint azt a Motor1.com felelevenítette, az 1000 lóerősre tuningolt, V8-as motorral felvértezett Jeep Grand Cherokee Trackhawk 291 km/órával is képes volt repeszteni, de a Porsche részéről ez is egy erős második hely, mindössze 11 km/óra hátránnyal.

280-nal hasított a karácsonyfa, felvétel készült róla 2

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?