Autó

Mutatjuk az 5 legextrémebb Halálos iramban autót, amiktől még egy elektromos autókedvelő is lángra kap

A „Halálos iramban” filmsorozat az évek során nem csak a lenyűgöző akciójeleneteivel és kirobbanó energiájával vált kultikussá, hanem a filmvásznon látott autóikonnal is. A filmekben bemutatott járművek gyorsaságukkal, dizájnjukkal és módosításaikkal gyakran éppolyan fontos szerepet kaptak, mint a színészek maguk. Ezek az autók nem csupán járgányok a karakterek számára, hanem társak, melyek a legnehezebb pillanatokban is támogatják őket. A különféle modellek iránt érzett rajongás olyan méretű lett világszerte, hogy sok autószerelmes a valóságban is igyekszik utánozni vagy beszerezni ezeket a különlegességeket. Képzelje el egy pillanatra, hogy az úton egy ilyen filmbeli autó mellett hajt el! Ebben a cikkben bemutatjuk a „Halálos iramban” filmsorozat legikonikusabb járműveit.

 

 

 

Nissan GT-R R35

A BenSopra GT-R R35 csupán egy röpke jelenet erejéig bukkan fel a Halálos iramban sorozat hatodik epizódjában, de az élő előadásban sokkal fontosabb szerepet kap. A filmen bemutatott modell alapján készült R35-t a produkció női vezető karaktere választotta, és információink szerint néhány módosítást is végeztek rajta. A hozzáadott hátsókerék-hajtás és a plusz 100 lóerő kiváló kombinációt alkot.

Flip Car

A Halálos iramban hatodik epizódjában bemutatott, rámpaautóként emlegetett jármű nem kapott sok képernyőidőt, de a helyszínen jelen lévők leírásai alapján egy rendkívül hangos, brutális monstrumról beszélhetünk, melynek kinézete egy Formula-1-es autó és egy pénzszállító közti hibridre hajaz. Egy 500 lóerős Chevrolet LS3 motor hajtja, és az élő show során használt modell azon két darab közül való, amelyek megúszták a forgatás viszontagságait.


Ice Charger

A Fast & Furious Live show során nem kevesebb, mint nyolc Dodge Charger vonult fel a színpadon. Viszont mindenki számára egyértelmű volt, hogy a legemlékezetesebb a nyolcadik epizódban megjelenő, a film végén hatalmasat ugró modell. Ennek az autónak a kormányát nem bízták bárkire: a brit Mini-versenysorozat győztese, Chris Knox volt a felelős a vezetéséért.

LED-es autók

Egy kis trükközéssel folytatjuk, mert az összeállításba négy LED-világítású autó is bekerült. Nem is tehetnénk másként, mikor a Honda S2000, a Nissan Skyline GT-R R34, a Toyota Supra és a Mazda RX-7 mind hihetetlenül fest a fényképeken.
A Miami utcáin lezajló versenyszcénában megjelenő járműveken a tervezők darabonként 10 ezer LED panelt alkalmaztak.

Toyota Supra Aerotop

A Brian O’Connor karakterhez kötődő Toyota Supra egyik legautentikusabb másolataként említhető meg, mivel a tökéletes hűség érdekében egy teljesen alap Suprával indították a projektet. Olyannyira a precizitásra törekedtek, hogy a fényezés pontos színkódjának beszerzésére is két hetet áldoztak, így elmondható, hogy minden lehetséges lépést megtettek a kívánt eredmény érdekében.
Chris Burns, a show fő felelőse is kijelentette a Motor1.com-nak adott interjújában, hogy az autó nem bérelt, saját kezdeményezésre készült. Tehát, míg a show-ban szereplő járművek nagy része ideiglenes, ez a Supra még a produkció lezárulta után is az ő tulajdonukban marad.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?