Egyéb

Azt hiszi, hogy csak megfázott? Lehet, hogy valójában elkapta az omikront: összeérnek a tünetek a náthával, mutatjuk, mire figyeljen!

Nem könnyű megkülönböztetni a kettőt, de nem is lehetetlen – ez a trükkje:

 

 

Folyik az orra és tüsszög? Eddig a kutatók és az orvosok azt mondták, nagy valószínűséggel nem az új koronavírus okozza a tüneteit, mert a Covid-betegségre ez kevésbé jellemző. Ám mostanra ez már nincs így: az orrfolyás egyenesen az omikron-variáns okozta betegség legfontosabb, vezető tünete lett, állítják a legújabb tanulmányok – írja a Mirror.

A kutatást brit tudósok végezték, közzétett anyagukat angolul itt lehet elolvasni. Az elemzés Londonban készült, ahol az új megbetegedéseket túlnyomó többségben már az omikron-variáns okozza.

Tim Spector professzor, a ZOE Covid App egyik vezető fejlesztője és szakértője azt mondta, az omikron-fertőzés meghűlés-szerű, öt legfontosabb tünete az alábbi:

  1. orrfolyás
  2. fejfájás
  3. torokfájás
  4. fáradtságérzés
  5. tüsszögés

Korábban dél-afrikai adatokra hivatkozva arról írtunk, az omikron új tünete többek között az éjszakai izzadás – ez most sincs másként, tehát ha fentiek mellett ezt is tapasztalja, jó eséllyel omikron-fertőzött lehet. Jó tudni azt is: a megfázásos tünetek hátterében is állhat covid-betegség, így ha valaki a fentieket tapasztalja magán, jobban teszi, ha nem megy közösségbe és ha lehetséges, 10 napra karanténban marad.

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?