Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Mészáros Lőrinc karácsonyi meglepetése a szegényeknek

A múlt évhez hasonlóan, idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport az adventi időszakban, s a csomagokat ezúttal is a Magyar Vöröskereszt juttatja el a nélkülöző családoknak és az egyedülálló, idős embereknek.

 

 

A Vivienvíz Kft. bicskei telephelyén tartott szerdai sajtótájékoztatón Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy az 50 millió forint összértékű csomagokat a cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állították össze, és azok összeállításában kizárólag a csoporthoz tartozó vállalatok dolgozói vettek részt.

Jelezte, hogy a csomagokban az alapvető élelmiszereken túl olyan termékek is helyet kaptak, amelyek ritkábban kerülhetnek a szegénységben élők asztalára, így többek között pulykahús, friss tojás, méz, karácsonyi keksz és csokoládé is a részét képezi az adománynak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Mészáros Csoport karitatív akcióinak középpontjában elsősorban a gyermekek állnak, éppen ezért a karácsonyi adománycsomagok zöme is többgyermekes családokhoz kerül, mellettük azonban mintegy ezer egyedülálló idős ember is részesül a támogatásból.

A több mint 40 tonnányi élelmiszert a szintén a csoporthoz tartozó Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a Magyar Vöröskereszt regionális központjaiba. Innen a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei viszik el az adományokat – a koronavírus-járványra tekintettel – egyenként a rászorulóknak.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója köszönetét fejezte ki azért, hogy idén is szervezetük kapta e megtisztelő feladatot. Megjegyezte, óriási segítség számukra, hogy a csomagokat összeállítva kapják meg, mert ebben az időszakban sok adomány érkezik hozzájuk, ami sok feladatot jelent.

Elmondta, hogy a régiós raktárakba kerülő csomagok még aznap mennek tovább a megyei szervezetekhez, majd onnan a családokhoz, ahová az önkéntesek nemcsak az adományokat viszik, hanem jó szót is.

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?