Belföld, Hírek

Borzalmas tragédia: koronavírusban halt meg az ikerterhes édesanya, félárván maradtak a gyerekek

Kecskemét – Szörnyű tragédia rázta meg a kecskemétieket. Napokig küzdött a koronavírussal az intenzív osztályon egy kecskeméti terhes édesanya, de végül feladta a harcot. Az édesanya három gyermeket hagyott félárván, a családnak most a közösségi oldalon gyűjtenek adományt, hogy a kihúzzák őket a kilátástalanságból.

 

 

Bernadett hosszú ideig küzdött a koronavírussal, miközben két ikergyermekét a szíve alatt hordta. A kecskeméti édesanyán a betegség néhány nap leforgása alatt eluralkodott , és hiába próbálták az intenzív osztályon megmenteni az életét, már nem tudták. Az édesanya fájdalmas tragédiáját rokona, Erna osztotta meg a közösségi oldalán szombaton.

Facebook-posztjában azt írja: „Nagyon nehéz, fájó szívvel írom most ezeket a sorokat. A könnycseppek a már megszokott mederben folynak végig az arcomon. Az unokatestvérem, Bernadett vasárnap éjjel feladta a harcot a koronavírussal szemben. A betegség néhány nap leforgása alatt megfosztotta a levegővétel lehetőségétől. Az intenzív osztály dolgozói megtettek mindent, amit lehetett. De az imákkal és sírással, aggódással telt napok után Betti máshogy döntött. Elfáradt és kimerült”.

Az édesanya várandós volt és a második trimeszterben járt, ráadásul ikerbabákat hordott a szíve alatt, amikor elkapta a koronavírust. Az ikrek életét sikerült megmenteni, a kórház koraszülött osztályán erősödnek. A kisfiú és a kislány a Botond és a Boglárka nevet kapták.

Egy kisfiú és egy kislány várakozott arra a pillanatra, hogy végre megláthassák a mosolygós, csacsogós édesanyjukat és a csilingelő nevetésű nővérüket, Szelinát –írta az elhunyt édesanya testvére, hozzátéve: „Most 3 gyermek maradt szerető, ölelő és támogató édesanya nélkül. A nagylánya Szelina, Betti első házasságából született. Életörömét, szenvedélyességét édesanyjától örökölte, csodálatos táncos. Napok óta nem tudott már beszélni az édesanyjával”.

Az édesanya halála nagyon megrendítette a családját, így a helyiek úgy döntöttek, hétfőtől elképesztő összefogással segítik a családot.

Betti legnagyobb szenvedélye a futás volt,ebben nagyon hasonlítottunk. A Futók Baráti Köre (FBK) ,a Futásinfó, a Trizoli Jótifuti Egyesület,Betti barátnői gyűjtést szerveznek a gyerekeknek – zárta a posztját az édesanya rokona.

 


 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?