Belföld, Hírek

Orbán Viktor legújabb bejelentései a Kossuth rádióban: egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet, érkezik az első adag vakcina a gyerekeknek

A kormányfő péntek reggel szokás szerint a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában vendégeskedett, ahol a legújabb kormánydöntésekről, tudnivalókról számolt be.

 

 

A miniszterelnök az interjúját azzal kezdte, reménykedett benne, hogy az oltási akcióhét sikeres lesz, a várakozások pedig be is igazolódtak, mert aki nem oltásellenes, ki is használta a lehetőséget. A tegnapi kabinetülésen a kormány arra jutott, hogy az oltási akcióhetet egy héttel meghosszabbítják.

A kormányfő azt mondta, hogy az akcióhéten a legtöbben a harmadik oltást veszik fel, és ez döntő jelentőségű, illetve reményt ad arra, hogy idén ne kiskarácsonyunk, hanem nagykarácsonyunk legyen. Nálunk 20-21 százalék vette fel eddig a harmadik oltást, míg Európában ez a szám csak 6-7 százalék. A szomszédos országok (Szlovákia, Ausztria) lezárásaival kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a megoldás a harmadik oltás, nem a lezárás.” A harmadik oltás életmentő, és nemcsak meghosszabbítja, de meg is erősíti a védelmet a koronavírussal szemben. Orbán szerint durva volt a német kormánynak az a mondata, hogy a járvány végére az emberek oltottak, gyógyultak vagy halottak lesznek, ezzel a hozzáállással nem lehet nekiállni, inkább azon kell dolgozni, hogy minél többen felvegyék az oltást.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy december 20-án megérkezik az első szállítmány, 130 ezer adag az 5-11 éveseknél bevethető vakcinából. A világban nagyon hosszú idő után dőlt el, hogy az 5-11 évesek olthatóak és most az egyik nagy gyógyszergyártó már azt meri mondani, hogy ajánlja a gyermekek beoltását.

Orbán Viktor a magyar egészségügy jelenlegi helyzetével kapcsolatban arról beszélt, hogy az eszközeink megvannak, a lélegeztetőkészülékek rendelkezésre állnak, egyelőre még ember is van elég.– A besegítő rendőrök és katonák, egészségügyben dolgozók és a közigazgatási dolgozók együttműködésével elkerülhető az egészségügyi rendszer összeomlása – mondta Orbán, aki szerint nagyságrendekkel nagyobbak a magyar egészségügyi kapacitások, mint Nyugaton és ezeket a kapacitásokat a jövőben is minimum vésztartalékként életben kell tartani.

Ezután a migrációra került a szó, melyről a kormányfő azt mondta, Magyarországot példátlan módon három irányból éri támadás: Olaszország felől, a lengyel-belarusz határon, és a balkáni útvonalról is. Több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon idén – tette hozzá, ami szerinte 100 ezer bűncselekményt elkövető ember, hiszen ezek az emberek illegális határátlépést követtek el.

– Nem bezárjuk őket, hanem a kerítés másik oldalára visszavisszük őket, de ez nem tetszik az uniónak, és ők beengednék ezt a 100 ezer embert – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy az EU ostobaságot követ el, amikor nem fogadja el, hogy a határon Magyarország visszavezeti az embereket és a menekültek helyzetének elbírálását a határon kívül kell végezni. A kormányfő szerint aki szeretne belépni Magyarországra, annak el kell mennie az adott ország nagykövetségére, és ott kell beadni a papírokat. A baj pedig csak nőni fog, mert Afganisztánt naponta 30-50 ezer ember hagyja el. Nem lehet azt büntetni, aki a fizikai határvédelmet biztosítja, márpedig Orbán szerint az EU ezt teszi.

Mindenre ad pénzt Brüsszel, ami segíti a migrációt, így Soros György szervezeteinek is

– mondta Orbán Viktor, aki úgy véli, a legújabb német kormányprogram is célként jelöli meg a bevándorlást, és bevándorlóország akar lenni, miközben Magyarország nem akar bevándorlóország lenni.

Ezután a rezsiárakról beszélt, és kiemelte, hogy 2013 óta teljesen nyilvánvaló, hogy a rezsicsökkentés működik és Orbán szerint mindegy, hogy hogyan változik a gáz meg az áram piacai ára, a kormánynak az a feladata, hogy az árakat a lakosság számára leszorítsa egy elfogadható szintre. A magyar kormány ebben az esetben sem a multik, hanem a magyar emberek oldalán áll és a magyar rendszer jó, és segíti a családokat.

– A piac nem valami mennyből ránk ereszkedett szabályrendszer, hanem mi döntünk róla. Nem lehet, hogy az ár egekbe ugorjon és akkor a cégek egekbe ugró profitot vigyenek el, ezt korlátozni kell – mondta a kormányfő, aki szerint amit a baloldal beszél a rezsicsökkentés kapcsán, az a butaság.

Orbán szerint amíg a baloldal az adóemelésben hisz, a kormány abban, hogy adót kell csökkenteni

„Az adócsökkentéssel pénz marad a gazdaságban, ami újabb munkahelyeket teremt, mi ebben hiszünk” – mondta Orbán, aki szerint most is inkább munkaerőhiány van, mindez pedig azt bizonyítja, hogy a vállalkozóknál több pénz marad, így tudnak több bért fizetni és újabb beruházásokat végrehajtani.

„Az ekhót, a kisvállalati adót csökkentjük, az iparűzési adót is megfeleztük és nem emeljük vissza a korábbi szintre” – ígért be újabb adócsökkentéseket a miniszterelnök, illetve felhívta a figyelmet a babakötvényre, amely után a kedvezményeket is megduplázza a kormány.

Orbán szerint a választások tétje így az is lesz, hogy maradhat-e az adócsökkentés, avagy újra adóemelés jön.

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?