Belföld, Hírek

Egy darabig nem lesz több: megérkezett a Pfizer utolsó vakcinaszállítmánya Magyarországra

A cég vakcinája 9 hónapig őrzi meg a minőségét, s jelenleg még mintegy 3,6 millió adag van raktáron belőle.

 

 

A héten újabb, közel 240 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett hazánkba. Ez a 49. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett COVID-19 elleni oltóanyagból, ezzel a vállalat által hazánkba szállított vakcinák mennyisége megközelíti a 10.9 millió adagot – közölte a cég szerdán sajtóközleményében, amelyet a Portfolio idézett.

A Pfizer emlékeztet, hogy a vállalt feltételeknek megfelelő gyakorisággal és egyeztetett mennyiségben szállította Magyarországra vakcináját, 2020. december 26. óta heti rendszerességgel. Az első negyedévben több, mint 1,5 millió adag, a második negyedévben, jelentősen megnövelve a dózisok számát, több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

 

Magyarországra a mai napon beérkezett szállítással együtt, a 2020-2021-es évi szerződésben foglalt határidőre leszállítottuk a közel 10,9 millió adag COMIRNATY oltóanyagot. Büszkék vagyunk rá, hogy hozzájárulhattunk az ország COVID-19 járvány elleni küzdelméhez

– fogalmazott a cég.

A Pfizer vakcinája a cég Portfolionak adott információja alapján 9 hónapig őrzi meg a minőségét, jelenleg mintegy 3,6 millió adag van raktáron belőle. Az utóbbi egy héten Janssenből is érkezett hazánkba nagyjából 550 ezer adag.

Magyarország korábban egyetlen uniós tagállamként jelezte, hogy nem kíván részt venni az uniós vakcinabeszerzés következő szakaszában, vagyis hazánk lemondott 19 millió adag, 2022-re és 2023-ra rendelkezésre álló Pfizer-oltóanyagról.

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?