Belföld, Hírek

Szlávik János: Elképzelhető, hogy hamarosan további járványügyi intézkedéseket kell hozni

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint hamarosan a negyedik oltás is szóba kerülhet.

 

Szlávik János az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában beszélt arról, hogy az ő osztályán sok beteg van, de még nem mondható telítettnek,

az intenzív osztály viszont tele van, az ott kezelt koronavírusos betegek 80-90 százaléka oltatlan.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hozzátette: vannak olyanok is, akik az oltás ellenére is bekerülnek a kórházba, de utóbbiak általában nem kerülnek intenzív osztályra, és meg is gyógyulnak. Szlávik János szerint a fekvőbeteg osztályra azok is bekerülhetnek, akik beoltatták magukat, de mondjuk idős koruk vagy krónikus betegségeik miatt intézményi ellátásra szorulnak. A főorvos hangsúlyozta, az kijelenthető, hogy mint a többi országban, úgy Magyarországon is az oltatlanok vannak nagy veszélyben.

Az infektológus elmondta, hogy

a koronavírus nem olyan, mint az influenza, és úgy tűnik, 4-6 havonta fel kell frissíteni az immunrendszert.

Nem csak azért, mert csökken a védettség, hanem mert újabb variánsok jönnek. Ezért próbálják buzdítani az embereket a harmadik adag vakcina felvételére is. De Szlávik azt is hozzátette:

úgy tűnik, nemsokára szóba kerülhet a negyedik oltás is.



Arra a kérdésre, hogy a járványügyi adatokat tekintve miért vagyunk a világ élvonalában, Szlávik azt mondta: ez egész Európára jellemző most, Romániára, de akár Németországra, Belgiumra is. A dolgoknak ugyanis csak egy része az átoltottság, itt szerepet játszanak a lezárások, vagy akár a védettségi igazolvány használata, tehát ez komplex dolog – tette hozzá.

Az infektológus szerint különböző intézkedéseket kell meghozni ahhoz, hogy ezt a járványt le lehessen törni, és

az is elképzelhető, hogy további intézkedésekről kell majd a közeljövőben dönteni, mert a szennyvízben emelkedik a víruskoncentráció.

Ez pedig azt jelenti, hogy a következő két hétben nem számíthatunk arra, hogy a helyzet javulni fog.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?