Belföld, Hírek

Szombat estére megérkezik a hó

Késő délutántól az ország északkeleti harmadán várható havazás.

 

 

 

 

 




Szombaton az északkeleti, keleti megyékben folytatódik a borult, párás, helyenként tartósan ködös idő, máshol rövid időre kisüthet a nap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Késő délutántól, estétől szórványosan alakul ki eső, havas eső, az ország északkeleti harmadán havazás, addig csak elvétve lehet jelentéktelen csapadék.

A délnyugati és északkeleti megyék kivételével többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 3 és 9 fok között várható, de északkeleten csak 0 fok körül valószínű.

Este erősen felhős vagy borult lesz az ég több helyen kisebb esővel, záporral, havas esővel, északkeleten havazással, majd az éjszaka második felében az ország nagy részén megszűnik a csapadék. Északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, reggelre már kevés felhőre számíthatunk. Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős, főként a Dunántúlon viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul.

 

 

 

 

Vasárnap sok lesz a napsütés, a felhőátvonulásokból legfeljebb keleten, délkeleten fordulhat elő néhol futó hózápor – írja az Időkép. Többfelé erős, viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban -4, +2, kora délután 1-6 fokra készülhetünk.

Hétfőre gyengül, mérséklődik a légmozgás, emellett sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadék nem várható.

Hajnalban -3, -8, az Északi-középhegység fagyzugos völgyeiben -9, -10, napközben 0, +5 fokot mérhetünk.

Kedden is sok lesz a napsütés, csak késő délutántól növekedhet meg északnyugat felől felhőzet, de csapadék estig nem várható. Reggel erős fagyokra kell készülni, napközben +1, +5 fok várható. A folytatásban enyhülhet az idő.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?