Egyéb

Elon Musk: El kell hagyjuk a Földet

A SpaceX első embere, Elon Musk szerint a Földet több olyan veszély is fenyegeti, amiket nem tudunk elhárítani. A megoldás: máshova kell menjünk.

 

 

Az emberiség számos olyan veszéllyel néz farkasszemet már most is, amiket csak nagy áldozatok árán tudnánk orvosolni – fogalmazott Elon Musk egy tudományos ülésen.

A nehézségekre kitérve Musk példaként említette a csökkenő születésszámot, az emberiség okozta klímaváltozást és következményeit, az égből érkező objektumok, például üstökösök általi pusztítás veszélyét, továbbá az úgynevezett „nukleáris armageddont”. Ez utóbbi alatt az atomfegyverkezéssel kapcsolatos rizikókat értette a SpaceX első embere. Az elhangzottakat a Futurism foglalta össze.

Musk – aki gyakran nyilatkozik úgy, hogy magát egyfajta prófétaként igyekszik beállítani –, kiemelte azt is, hogy a tartós megoldást csakis egy új bolygóra költözés jelentheti. Ezt a szerepet pedig a Marsnak szánná a milliárdos, mivel szerinte előbb-utóbb oda is eljutunk.

Musk hangsúlyozta, az emberiség fennmaradásának kulcsa nem a technológiákban rejtőzik, hanem az úgynevezett multiplanetárissá válásban. Azaz: nem kizárólag egyetlen bolygón rendezkedünk be, hanem máshol is megpróbáljuk megvetni a lábunkat. A feltaláló itt megjegyezte, hogy a Marson is fel lehet építeni olyan bázisokat, amiket tartós használatra fejlesztettek ki.

A SpaceX atyja elismerte ugyanakkor, hogy tervei egyáltalán nem veszélytelenek. Ehhez az első tengeri átkeléseket hozta fel példaként, utalva arra, hogy nem minden hajó ért célba.

 

 

 

forrás: hvg.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?