Belföld, Hírek

Mi van itt? Gulyás Gergely bejelentette: újra meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetet

Gulyás Gergely elmondása szerint meghosszabbíthatják a Magyarországon érvényben lévő veszélyhelyzetet, ami eredetileg január elsejéig szólna.

 

 


Ahogy a Blikk megírta, rendhagyó módon csütörtök délután jelentkezett a Kormányinfóval Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely, amelyen ismertették a kormány legújabb döntéseit a hazai járványhelyzettel kapcsolatban. Mint bejelentették, zárt térben mindenhol kötelező lesz a maszkviselés szombattól az országban, továbbá a harmadik oltást is kötelezővé teszik az egészségügyben. Hogy pontosan milyen döntések születtek, azt ide kattintva tudja elolvasni.

A Kormányinfó alatt Gulyás Gergely egy újságírói kérdésre válaszolva arról is beszámolt, szerinte meg kell majd hosszabbítani a veszélyhelyzetet.

A decemberben lejáró veszélyhelyzetet nyilván meg kell hosszabbítani, mert egy járványcsúcs előtt állunk

– jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mint azt a Blikk is megírta, a parlament még szeptemberben a jövő év első napjáig, azaz 2022. január 1-jéig meghosszabbította a veszélyhelyzetet, ami most októberben járt volna le, ha az országgyűlés 112 igen szavazattal (22 ellenében) nem fogadta volna el az erről szóló törvényjavaslatot.

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?