Celeb / Híresség

Balázs Alexet, az X-Faktor fiatal sztárját mentális betegségek kínozták: „Illegális szereket is kipróbáltam, az is megfordult bennem, hogy véget vetek az életemnek”

Budapest – Mélyszegénységből és szinte a teljes magányból az RTL Klub egyik legtehetségesebbnek tartott sztárnövendékévé vált Balázs Alex, az X-Faktor versenyzője. Aleet a népszerű tehetségkutató egyik percről a másikra repítette a népszerűség felé, dalait a legtöbb közösségi média-platformon több százezren hallgatják. A ByeAlex csapatába tartozó srác kendőzetlen őszinteséggel vallotta be: sokszor volt magányos, depressziós és akadt, hogy droghoz is nyúlt; ebből a pokoljárásból rántotta ki a rap, ami egészen a élő show-ig repítette őt.

 


A rappert már most az X-Faktor egyik legesélyesebb versenyzőjeként tartják számon. Ahogy a Blikk is megírta, a ByeAlex csapatába tartozó Balázs dalaiért már a válogatók alatt rajongtak a nézők. Nemcsoda, hogy a fiúnak még az elő show előtt megjelent dala 2,5 milliós megtekintésnél jár a legnagyobb videómegosztó oldalon.

Pokol volt a gyerekkora

A fiúnak kegyetlen poklot kellett megélnie, mire a népszerűség elérte. Alee a Storynak mesélte el, hogy a gyermekkora egészen jól indult, majd miután szülei elváltak, fenekestől felfordult az élete.

Onnantól azt éreztem, hogy nem figyelnek rám eléggé

– kezdte Alex. Szülei válása nagyon megviselte őt, 13 évig élt az édesanyjával, de miután meghalt a nagymamája, úgy érezte, tovább kell lépnie, így Szegedre költözött az apjához. „Anyumnak ez nagyon nehéz volt, akkor hunyt el a nagymamám, a sokk hatására úgy éreztem, más kell, nem tudok ott maradni”.

A rap húzta ki a depresszióból

A költözéssel együtt azonban csak tovább tetőzött a baj. „Mivel mélyszegénységből jöttem, nekem új volt a városi környezet, az osztálytársaim kinéztek maguk közül” – Aleera mentális problémák sokasága zúdult: tömegiszony, agorafóbia, pánikbetegség, depresszió és szorongás gyötörte. Rövidesen magántanuló lett, így talált rá a rapre, ami végül kihúzta őt a bajból.

Elnyomott lélek vagyok, egész nap csak otthon ültem, nem voltak barátaim, és így tudtam kiadni magamból, ami bennem van.


Véget akart vetni az életének

A sötét felhők azonban ekkor még vonultak el Alee feje felett. Egyre kevésbé volt gyógyír számára a zene, ezért barátokat próbált maga köré gyűjteni. „Mindig volt egy ember, akivel megpróbáltam nagyon szoros kapcsolatot kialakítani. Ha egyedül maradtam, rám szakadt a sok gond, ezért gyakorlatilag álladóan jelen voltam egy-egy barátom életében” – meséli Alex. Volt, akit testvérként szeretett, de csalódnia kellett.

Ez egy hatalmas sokk volt, de elhatároztam, hogy változtatok az életemen. Bevallom, előtte illegális szereket is kipróbáltam, sőt, az is megfordult bennem, hogy véget vetek az életemnek.

Az újrakezdésben hatalmas szerepet jelentett neki az X-Faktor. Noha néha még viszolyog a tömegtől, a műsorral sikerült legyőznie önmagát.

Nehéz rávenni magam a fóbiáim miatt, hogy a többiekkel legyek, de úgy érzem, egyre ügyesebb vagyok ebben. Az X-Faktorban otthon érzem magam.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?