Hírek, Sport

Tokiói olimpia: a női vízilabda-válogatott is éremért játszik, kivertük a hollandokat

A magyar női vízilabda-válogatott hatalmas meccsen 14-11-re legyőzte Hollandiát, ezzel a tokiói olimpia elődöntőjébe jutott. Spanyolország lesz majd az ellenfél csütörtökön.

 

 

 

 

Néhány bemelegítő támadások után Hollandia szerzett vezetést, de egy csodás csavarral Gurisatti tudott egyenlíteni. Ismét a hollandoknál volt az előny, majd két kihagyott helyzet után Illés majd Leimeter emberelőnyös góljaival már mi vezettünk. De csak rövid ideig. Hat másodperccel az első negyed vége előtt Gurisatti második akciógólja révén 4-3-ra vezettünk.

A második negyed fele is eltelt, amikor megszületett az első gól, ezt megint a hollandok szerezték. Jól védekeztünk, Magyar Alda kiválóan védett. A két csapat felváltva lőtte a gólokat, a hollandok valahogy könnyebben és gyorsabban kapták meg az előnyöket, vagy az ötmétereseket a kapunk előtt. A slusszpoén megint a miénk volt, Leimeter négy másodperccel a vége lőtt hat méterről bombázta be. Tartottuk az egygólos előnyt, 8-7 volt ide.

Vályi Vanda harmadszor is elhozta a labdát, és ennek a negyednek a végén is maradt az egygólos különbség. De micsoda különbség, kiváló védekezéssel és pontosabb támadójátékkal már 10-re is vezettünk. Most a hollandok lőttek gólt az utolsó másodpercekben, így alakult a 10-9-es eredmény.

A negyedik negyed első támadását is mi vezethettük, de aztán a hollandok egyenlítettek. Egymás után kapták az előnyöket, de Magyar megint bravúrral tudott védeni. Aztán beindult megint Bíró Attila csapata. Garda Krisztina és Szilágyi emberelőnyös góljaival megint kettővel mentünk, a másik oldalon kivédekeztünk egy fórt, három perccel a vége előtt 12-10 volt ide.

Izgalmasan alakult a vége, a hollandok egy zseniális ejtéssel egy gólra jöttek fel megint. A hollandok aztán két ziccert is elrontottak. Magyari Alda is megsérült, ami azért volt kritikus, mert Gangl Edinát nem neveztük erre a meccsre. 56 másodperc maradt vissza, emberelőnyt kaptunk, a kezünkben volt a meccslabda. Szilágyi pedig eldöntötte, középről bevágta a sarokba. A hollandok lehozták a kapust. De még mi lőttünk egy gólt, így a vége 14-11 lett ide.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?