Belföld, Hírek

Rusvai Miklós: „A maszkviselés hamarosan visszatérhet”

Magyarország – Hét helyszínen is emelkedést mutatott a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

 

 

 


Rusvai Miklós virológus szerint az ennél nagyobb mértékű növekedés legkésőbb szeptemberben elkezdődik, így hamarosan visszatérhet a maszkviselés a belső terekben.

Innentől kezdve folyamatos emelkedés várható – kezdte a Magyar Hírlapnak Rusvai Miklós virológus.

„Augusztusban fokozatos esetszám-növekedés lesz tapasztalható, ami az iskolakezdés, a szabadságolási periódus végén tetőzik majd, amikor a közösségi találkozások száma jelentősen megnő” – mondta.

Ez pedig ismét korlátozásokat hozhat. A hatvan százalék fölötti átoltottságú Nagy-Britannia és Izrael is kénytelen volt újabb szabályokat bevezetni, mert emelkedni kezdtek a fertőzöttségi számok.

A vakcina arra jó, hogy kivédje a súlyos betegséget és az elhalálozást, éppen ezért nekünk is tudni kell különbséget tenni a fertőzöttek számának növekedése, valamint a súlyos betegek és a kórházban lévők számának növekedése között. A kettő mostantól el kell hogy váljon egymástól, pontosan azért, mert az átoltottság nálunk is meglehetősen magas

– mondta a szakértő.

Az első lépés nemsokára a maszkviselés ismételt bevezetése lehet a bevásárlóközpontokban, a tömegközlekedési eszközökön, illetve a zárt helyeken. A következő az oltottsági igazolvány visszavezetése lenne a zárt téri eseményeken és sporteseményeken, a legutolsó intézkedés pedig a létszámkorlátozás lehet bizonyos eseményeken.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?