Hírek, Sport

Gyengén kezdték atlétáink a vasárnapot Tokióban az olimpián, senki nem jutott tovább

Kalapácsvetésben Gyurátz Réka, távolugrásban Nguyen Anasztázia, 3000 méteres akadályfutásban Kácser Zita és Tóth Lili Anna is búcsúzott a selejtezőkben, a tokiói olimpián.

 

 




 

Tóth Lili Anna és Kácser Zita sem jutott döntőbe 3000 méteres akadályfutásban vasárnap a tokiói olimpián. A két magyar futó közül egyértelműen a 22 éves Tóth Lili Anna teljesített jobban, aki bátor versenyzéssel óriási egyéni csúcsot ért el – csaknem tíz másodpercet faragott eddigi legjobbjából -, a harmadik futam hetedik helyén ért célba, és 9:30.96 perces idejével összesítésben a 18. lett. A BHSE futója kevesebb mint öt másodpercre volt az utolsóként döntőbe került riválisától.

Kácser Zita a második futamban 10:43.99 perccel az utolsó helyen ért célba és összesítésben sem tudott megelőzni senkit, így a 41. helyen zárta a játékokat. A fináléba az első három helyezettek mellett a hat legjobb időt elérő futó került. Ebben a számban eredetileg három magyar futó indult volna, de Wagner-Gyürkés Viktória sérülés miatt pénteken visszalépett.

Nguyen Anasztázia nyolc centiméterrel lemaradt a női távolugrás döntőjéről. A vasárnapi selejtezőben az MTK ugrójának a három kísérletéből egy volt érvényes, 6,52 méteres eredménye pedig kevés volt a fináléba jutáshoz, amelyhez ezúttal 6,60 méter is elég volt. A világbajnoki 12. helyezett Nguyen összesítésben a 16. helyen zárt.

A kalapácsvető Gyurátz Réka is kiesett a selejtezőben. A harmadik nap programjának első számára reggel kilenc órakor már 30 fokos melegben került sor az Olimpiai Stadionban. A selejtező szintet 73,50 méterben határozták meg vagy a 12 legjobb folytathatta a fináléban. A szombathelyi dobó egyéni csúcsa 72,70 méter, idei legjobbja pedig 70,77 méter.

A 2013-ban ifjúsági világbajnok Gyurátz két érvénytelen kísérlet után harmadikra 66,48 métert ért el, ezzel a 12. lett csoportjában, összesítésben pedig a 26. helyen végzett.

„Csalódott vagyok, sokkal jobb állapotban vagyok annál, mint amit ez az eredmény mutat. Innen fel kell állni” – jelentette ki Gyurátz Réka. – „Fel kéne nőnöm végre, mert van egy visszatérő technikai hibám, amit edzéseken már sikerült megoldani.”

Hozzátette, 70 méter körüli eredménnyel lett volna elégedett, és ez lehetett volna a második világversenye, ahol meg tudja dobni a 70 métert.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?