Belföld, Hírek

Itt a kormányhatározat: Elfogadja Magyarország az uniós pénzt, de van három feltétele

Orbán Viktor miniszterelnök írta alá azt a kormányhatározatot, mely pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben, és arról szól, hogy milyen feltételekkel fogadja el Magyarország a helyreállítási alapból járó pénzeket. Amelyeket, tegyük hozzá, egyelőre oda sem akarnak adni, mivel az uniós döntéshozóknak gondjuk van a magyar demokráciával.

 

 

 




 

A határozat szerint az Európai Bizottság a nemzeti hatáskörbe tartozó jogalkotással kapcsolatos politikai ellenvéleménye miatt késlelteti a magyar helyreállítási terv elfogadását. Ezért a kormányhatározat három feltételt szab arra vonatkozóan, hogy mikor fogadhatja el Magyarország az uniós pénzt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kormány nem szándékozik változtatni álláspontján a pedofiltörvényben foglalt, gyermekvédelemmel kapcsolatos, és többek által homofóbnak mondott passzusok kapcsán.

A fetételek:

  1. Az Európai Bizottság nem támaszthat olyan feltételeket Magyarországgal szemben, amelyet más országokkal szemben sem támaszt, azaz nem alkalmaz kettős mércét.
  2. Az uniós döntéshozók tartsák tiszteletben az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikkét, melyben az áll, hogy tiszteletben kell tartani a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak. tartásk tiszteletben az ennek megfelelő nemzeti törvényeket is.
  3. Az uniós döntéshozók tartsák tiszteletben a nemek közötti megkülönböztetés fogalmát és alkalmazzák azt az alapjogi chartában található eredeti, biológiai értelmezése szerint.

A kormány arról is határozott, hogy addig is, amíg nincs uniós döntés hazánk helyreállítási tervének elfogadásáról, attól függetlenül a miniszterek kezdjék el annak megvalósítását azonnali hatállyal. A pénzügyminiszter hozza létre a helyreállítási alapot, és intézkedjen arról, hogy pénz is legyen benne.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?