Belföld, Hírek

Gyurcsány Ferenc félmilliós számlát hozott össze a Balatonon – Jó drága lett a magyar tenger – videó

Félmilliós számlát „csinált” Siófokon és Balatonszemesen Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Egész pontosan az történt, hogy leruccant a Balatonra, hogy megnézze, mennyibe kerül egyheti nyaralás egy négyfős család számára.

 

 

 
 

A legolcsóbb apartman szerinte egy családnak 200 ezer forint, extraként légkondit jelölt meg a DK elnöke. Az utazás 15 ezer forintra jönne ki, kocsival kicsit drágább. Reggeli, ebéd, vacsora helyi éttermekben, fagyizás, lángos van még a költségek között.

Normál sajtos rántotta ezer körül van, egy komolyabb, nagy reggeli 4000 körül, személyenként szerinte Siófokon helyi vendéglátóhelyeken 2000-3000 forintot kell számolni. Fagyi, jégkása 3000 forint, ha a két gyerek és a szülők is fogyasztanak.

Éttermi ebéd: főétellel, itallal 13-15 ezer forint egy négytagú családnak abban az étteremben, ahol Gyurcsány Ferenc járt, ami elvileg egy olcsóbb kategória Siófokon. Balatonszemesen a megkérdezett éttermes egy átlagos ebédre 14-15 ezer forintot mondott.

Lángosozás: csaknem ötezer forint, ha mindenki eszik a családból!

Az éttermesek egyébként elmondták, 500-600 ezer forint egy étterem szakácsa, ennyi a bére, plusz a járulékok, ami 57 százalék: egy szakács foglalkoztatása 1 millió forintba kerül. Már, ha jön dolgozni bárki, mert sokan inkább elmennek külföldre dolgozni.

Több mint ötszázezer forintra jön ki egy négytagú család egyheti balatoni nyaralása, ha elfogadjuk Gyurcsány 200 ezres tippjét egy apartmanra, illetve az utazás költségeit és a napi, helyi vendéglátóhelyeken történő reggeli-ebéd-vacsora hármast, a napi fagyizást és lángosozást:

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?