Belföld, Hírek

Óriási: beperelte a Facebookot az ismert magyar politikus és nyert százmilliót – Ez lesz a következő lépés

Százmillió forintos sérelemdíjat ítélt meg a bíróság Toroczkai László számára, mégpedig a Facebook ellenében indított perben. A Mi Hazánk párt elnöke azért indított jogi eljárást, mert a közösségi oldalát 2019-ben letiltotta a Facebook.

 

 

 

 


Az Index cikke szerint Toroczkai László 2020-ban indított személyiségi jogi pert a Facebook ellen, 100 millió forintos kártérítést követelve. A közösségi portál ugyanis az európai uniós választás hajrájában törölte a 207 ezer követővel rendelkező oldalát. A Facebook egyben veszélyes személynek nyilvánította Toroczkait, amivel a politikus szerint a jó hírnevét is megsértették. Ez a minősítés azt jelenti, hogy ha valaki Toroczkairól posztol, a Facebook jelzi, hogy veszélyes személyről van szó. A politikus szerint terroristákat, gyilkosokat sorol a közösségi portál ebbe a kategóriába, így rá nézve különösen sértő, mivel egy parlamenti és önkormányzati képviselettel rendelkező párt elnöke.

A Szegedi Ítélőtábla ítélete szerint, ha a Facebook nem fellebbez az ítélet ellen, a fellebbezésre rendelkezésre álló idő után még 15 napja van a techcégnek, hogy visszaállítsa Toroczkai oldalát. Ha ez nem történik meg, uniós végrehajtást kezdeményez a vállalat ellen. A pártelnök az Azonnalinak azt mondta, magánemberként meglenne Facebook nélkül, de politikusként még egy falunapot sem tud meghirdetni nélküle.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?