Belföld, Hírek

Gyurcsány Ferenc idei utolsó parlamenti felszólalása mindenkit meglepett – Kövér László is csak a fejét fogta erre

A mostani ülésszakban az utolsó hozzászólása valószínűleg – mondta Gyurcsány Ferenc a Parlamentben hétfőn, és amit ezután előadott, amellett nehéz elmenni.

 

 

 




 

Karácsonyra – mármint az ünnepre – tekintettel a szeretet hangján szólt és ez a stílus az Országgyűlésben mostanában meglehetősen ritka vendég.

Gyurcsány Ferenc a furcsa, barátkozós, érzelmes beszédében ugyanis arról kezdett beszélni, hogy jön a karácsony, és bár nem a vitákat akarja feloldani közte és a kormánypártiak között, de talán változtatni kellene a párbeszéd stílusán. Gyurcsány szerint ugyanis néha indokolatlanul bántják meg egymást emberi mivoltukban a politikusok, mert bár neki magának, Gyurcsány Ferencnek is sok vitája van a kormánypártiakkal, de nem magánemberként, hanem politikusként. Már csak azért sincsenek ilyen jellegű vitái az ellenoldal képviselőivel, mert nem tudja, milyenek is ők magánemberként. A kormánypártiaknak és az ellenzékieknek is lámpással kell keresniük a másik oldalról olyan embert, akivel magánemberként beszélgetni tud.

Gyurcsány szerint nagyon sokféleképpen lehet boldogan élni, és nekik itt a parlamentben a közügyekkel kéne foglalkozniuk, nem azzal, hogyan éljenek az emberek.

Aztán mindenkinek kellemes karácsonyt kívánt, meg azt, hogy töltsenek el a szeretteikkel pár napot, hogy jövőre kipihenten tudjanak egy „jobb Magyarországot” teremteni. És bocsánatot kért azoktól, akiket emberileg bántott volna meg a kormánypárti oldalról, azt mondta, tudják be a vehemenciájának.

A szokatlan beszédet Kövér László házelnök nem tudta hova tenni, miután Gyurcsány Ferenc befejezte, csak a fejét fogta. A videót érdemes megnézni, nehéz írásban visszaadni a hangulatát:

 

Ezt mondtam a Parlamentben napirend előtt!

Komoly vitáink voltak ebben az évben, igaz.
Politikusként sok kérdésben egészen mást gondolunk. De próbáljuk meg egymás méltóságát, emberi mivoltát tisztességben tartani!

Oszd meg az idei utolsó napirend előtti felszólalásomat!
🇭🇺🇪🇺

Posted by Gyurcsány Ferenc on Monday, December 14, 2020

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?