Belföld

Magyar Péter: Azért nem lehetett leváltani Völner Pált, mert Orbán Viktor nem járult ehhez hozzá

A Völner-Schadl-ügy idején Varga Judit igazságügyi miniszter, Völner Pál pedig államtitkár volt.

 

 

 

Újabb, ezúttal sokkal rövidebb, mindössze kétmondatos poszttal jelentkezett Magyar Péter a Facebookon.

Varga Judit exminiszter exférje a Völner-üggyel kapcsolatban pöttyintette el ezt a pár sort:

„Csak hogy világos legyen, az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását. A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott…”

A Völner-Schadl-ügy idején Varga Judit igazságügyi miniszter, Völner Pál pedig államtitkár volt. Máig nem derült ki tisztán, ki mit írt alá, és kit milyen felelősség terhel az ügyben, az ügy bírósági szakaszban van továbbra is.

Magyar már egyszer tett utalást az ügyre, amikor Tónit, Ádámot és Barbarát emlegette, akiknek a neve az ügy dokumentumai közt bukkantak fel.

Orbánt nagyon régi szálak fűzik a Fidesz alapító Völnerhez, akivel együtt is dolgoztak még az egyetem alatt:

„Egy Budapest határában lévő csirketelepen melóztunk éjszakánként, a hizlalási szakasz végén kellett kiüríteni a ketreceket és kamionokra pakolni a szárnyasokat. A feladat igazi csapatmunka volt: a lányok hármasával összefogták a lábuknál a csirkéket és ezt átadták a következő csapatnak, ebben voltam én is. Mi átvittük a jószágokat a „hosszúpuskáknak”, azaz a Fodor–Áder–Völner hármasnak, akik magasságuknak köszönhetően könnyebben feltették a kamion platójára az állatokat. Kezdő egyetemisták voltunk, ráadásul remekül fizetett, 1000 forintot kaptunk egy éjszakára” – nyilatkozta nemrég a Blikknek a miniszterelnök.
forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?