Külföld

Két euróra emelte a házak árát egy olasz falu

A lepukkant házakat egy euróért áruló olasz falvak közül egyértelműen Sambuca di Sicilia bizonyult a legsikeresebbnek: 16 romos épületet sikerült értékesíteniük a településen 2019 óta, írja a CNN.

 

 

 

 


A lap cikke szerint senki nem tud konkrét választ adni arra, hogyan sikerült túlszárnyalniuk minden más falut, hiszen gyakorlatilag ugyanolyan feltételekkel kínálták az ingatlanokat, mint bárki más.

Bármi is legyen az oka, Sambuca vezetése úgy döntött, hogy újraélesztik a programot, és újabb házakat dobnak piacra, ezúttal már két euróért, ami még mindig kevesebb, mint egy szelet pizza ára.

Ezúttal húsz ingatlanra lehet pályázni a falu történelmi negyedének közelében, amit egy katasztrofális földrengés rombolt le még az 1960-as években.

Az aukció úgy néz ki, hogy bár két euróról indul, licitálni lehet a házakra. A 2019-ben indult projekt esetében 25 ezer euróért kelt el a legdrágább ingatlan, de az átlag valahol 5-10 ezer euró között volt.

A vásárlás természetesen ezúttal is feltételekhez van kötve, az új tulajdonosoknak három éven belül fel kell újítaniuk a házat.

Az új séma július 15-én indult, a jelentkezési lapokat pedig a falu honlapjáról lehet letölteni. A program november 5-ig tart.

 

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?