Hírek, Külföld

Eladta újszülött gyermekét egy pár, hogy drogot vehessenek a kapott pénzből

2,6 millió forintnak megfelelő összegért adták el online a kisfiút. A szülők évekre börtönbe kerülhetnek emiatt.

 

 

 




 

Évekre börtönbe zárják Kínában azt a párt, akik ismeretleneknek akarták eladni újszülött gyermeküket, hogy az érte kapott pénzből drogot vehessenek – írja a Daily Mail.

A súlyos drogfüggő szülők, Wang és Zhong már korábban is a rendőrség látókörébe kerültek a drogügyletek és hatalmas adósságaik miatt. Zhong időközben teherbe esett, ám ez sem gátolta meg abban, hogy továbbra is metamfetamint használjon, úgy tudni, hogy várandósan is folyamatosan drogozott.

A nő korábban börtönben is volt a drogterjesztés, rablás és gyerekkereskedelem miatt, ám 2018-ban kiengedték arra hivatkozva, engedték, hogy otthon töltse le büntetését, hogy második gyermekét várta.

Szabadon engedése után azonban továbbra sem szokott le a kábítószerről, és férjével egyre kétségbeesettebben próbáltak pénzhez jutni. Tavaly februárban aztán rémisztő ötlete támadt: a kínai közösségi média egyik csoportjában megismerkedett egy nővel, aki férjével hiába próbálkozott a gyermekvállalással, nem jött össze nekik a baba. Zhong felvette a kapcsolatot a nővel, és elpanaszolta neki, hogy születendő gyermekét pénz hiányában nem tudja ellátni, és bárcsak valaki kisegítené.

A történetet egészen addig csűrte-csavarta, amíg a meddő asszony felajánlotta, hogy a gyermek teljes ellátása mellett még komolyabb összeget is fizet érte, ha ő nevelheti fel:

60 ezer jüant, azaz nagyjából 2,6 millió forintot kínált a gyermekért, az anya pedig rábólintott.

 

 

 

 

 

A végigdrogozott terhesség ellenére Zhong tavaly októberben egy teljesen egészséges kisfiút hozott világra. A szülés után pár órával a gyermek apja, Wang sietősen távozott az újszülöttel. A pár azonban nem tudatosította, hogy a rendőrség figyeli őket, így hamar a fülükbe jutott, hogy a férfi eltűnt a babával.

Miután sikerült a nyomára bukkanni, látták, ahogy a másik házaspárral üzletel, és átadja nekik a gyermeket. Ekkor még nem vették őrizetbe, ám másnap, miután a rendőrök kikérdezték a házaspárt, lelepleződött a helyzet. Míg a kisfiút náluk találták meg, a drogos házaspárt egy hotelszobában, a pénz nagy részét pedig már el is verték.

A gyermekükért kapott összegből nagy mennyiségű metamfetamint és két új mobiltelefont vettek.

A két szülőt gyermekkereskedelem vádjával állították bíróság elé, az apa 5, az anya 6 év börtönt kapott. Az utóbbi azonban 13 évre is rács mögé kerülhet a régebbi büntetései miatt.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?