Belföld, Hírek

Megszólalt L.L. Junior exének ügyvédje a lehetséges vádemelésről: „A sírig tartó önvádnál súlyosabb büntetést nem kaphat”

Budapest – Lezárult a nyomozás L.L. Junior kisfiának ügyében, ám a gyászoló család számára ez még nem hozza el a lelki megnyugvást.

 

 

 




 

A hároméves Dávidka még 2019-ben az édesanyjával és barátaikkal sétált, amikor a tilos jelzés ellenére kiszaladt az útra és egy autó halálra gázolta. A rendőrség közel két évig nyomozott az ügyben, melyben a zenész volt élettársa, a kisfiú édesanyja, Hopp Csilla volt a gyanúsított. Az ügy lezárult, s vádemelési javaslattal az ügyészségre került. Az édesanyát gondatlan emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt többször is kihallgatták, jelenleg az ügyészségen múlik, vádat emelnek-e ellene.

Egy szülő számára nincs fájdalmasabb tragédia az életben, mint mikor elveszíti a gyermekét, Csilla ráadásul végig is nézte a balesetet, majd utána órákig sokkos állapotban állt Dávidka fölött, míg a mentősök küzdöttek az életéért, sajnos mindhiába. A szülők pokoli időszakon mentek keresztül, ráadásul Csilla sebeit újra és újra feltépték a folytonos kihallgatások, a helyszíni szemle, most pedig az, hogy vádat emelhetnek ellene.

– Ügyfelem nincs jól, de stabil az állapota. Péntekig beadunk egy indítványt, kérve az eljárás megszüntetését – árulta el a Blikknek Csilla ügyvédje, dr. Horváth B. Gábor.

– A nyomozás során egy helyszínbejárás volt, amely érzelmileg nehéz volt ügyfelemnek, de mivel nem jött el minden tanú, így ismételni kellett volna, ám ez nem történt meg. Bízunk abban, hogy a kérvénynek helyt ad a hatóság, ám amennyiben vádemelésre kerül a sor, és bűnösnek mondják ki Csillát, biztos vagyok benne, hogy nem kell börtönbe mennie, legrosszabb esetben felfüggesztett büntetést kaphat. Korai is erről beszélni, amúgy is, a sírig tartó önvádnál súlyosabb büntetést nem kaphat.

A jogi képviselője lapunknak elárulta, Csilla próbálja feldolgozni kisfia elvesztését. Családja segíti, támogatja, valamint tartja a kapcsolatot más gyászoló szülőkkel is, egymásban tartják a lelket, hiszen tudják, min megy keresztül a másik. Kerestük Csillát, de nem akart nyilatkozni, egyik barátja azonban elmondta, nehezen viseli az eljárást.

– Mást nem tud tenni, várja a hatóság döntését. Mindezt méltósággal, emelt fővel, mert Lacika miatt tartania kell magát – mondta az ismerős.

Juniort is kereste a Blikk, aki elmondta, sajnálja gyermekei édesanyját, ám bővebben nem kívánt nyilatkozni.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?