Belföld, Hírek

Félmillió forintra büntethetik Jakab Pétert, mert nem volt nála munkáltatói igazolás, amikor a Parlament falára vetített

A jobbik elnöke Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcképét vetítette az Országházra, de májusban éjszaka a kijáráshoz még munkáltatói igazolás kellett volna.

 

 

 

 


Félmillióra is büntethetik Jakab Pétert, mert nem volt nála munkáltatói igazolás, amikor egy májusi éjszaka a Parlamentre vetítette Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc képét – számol be az RTL Híradója.

Jakab még májusban egy éjszaka vetítette ki a miniszterelnök és barátja, a milliárdos vállalkozó képét a Országházra, az ügyben tegnap hallgatták ki. A politikus a híradónak azt mondta, nem a vetítés miatt, hanem a kijárási tilalom megszegése miatt indult ellene eljárás.

Ami megnyugtató volt számomra, hogy nem a kivetített mondatba kötöttek bele a hatóságok, hanem abba, hogy mikor tettem meg ezt a kivetítést, mikor vetítettem ki ezt az ominózus mondatot. Tehát a védelmi intézkedések megszegése miatt indult ellenem eljárás, nevezetesen azt kifogásolták, hogy a kijárási korlátozást megszegve, éjszaka fél kettőkor vetítettem ki ezt a mondatot a Parlament falára

– mondta el a Jobbik elnöke.

Jakab Péter azt is elmondta, a nyomozó arra volt kíváncsi, volt-e munkáltatói igazolása, ami lehetővé tette az éjszakai munkavégzést. Nem volt, ezt azzal indokolta, hogy az ő munkaadója nem Kövér László házelnök, hanem a választók.

A képviselő ellen azért indulhatott eljárás, mert lemondott a mentelmi jogáról. Jakab Péter a parlamenten belül is gyakran akciózik. Ezek miatt Kövér László már majdnem 15 millió forintra büntette.

Az RTL Híradójának riportja

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?