Belföld, Hírek

500-700 forintba is kerülhet egy adag: ezért van az egekben a fagyi ára

Lényegesen drágult a fagylalt tavalyhoz képest, sőt, a szakemberek szerint, ha nem csökken az alapanyagok ára, nyár végére még feljebb kúszhat egy gombóc ára.

 

 

 

 


Ha fagyiárakról van szó, a határ a csillagos ég: a legtöbb helyen már 400 forint körüli összegért mérnek egy gombócot, de a Balatonon akár 500-700 forintba is kerülhet egy adag. Bár az elmúlt években folyamatosan emelkedett a nyári édesség ára, idén sokan tapasztalták megdöbbenve, mennyit kérnek el egy-egy gombócért. Az ATV utánajárt, mi a drasztikus drágulás oka.

„A fagylaltalapanyagok nagy része euró alapú elszámolással működik, a szállítási költségek megnőttek, de a rezsi is az egekben vannak már” – kezdte a csatorna híradójának Jancsek Tibor keszthelyi üzlettulajdonos, de a Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke szerint a rossz forint- és euróárfolyamon túl a munkaerőhiány is közrejátszik az árak berobbanásában. Ha mégis találnak jó fagylatkészítő szakembert a cukrászdák, a fizetésénél mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ugyanis a tavalyihoz képest 30-40 százalékkal nagyobb a bérigényük.

A szakember szerint, ha nem mérséklődnek az élelmiszerárak, a nyár végére még drágább lehet a fagylalt. Sokan azonban attól félnek, egy újabb áremeléssel a vásárlók nagy részét elveszítenék.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?