Belföld, Hírek

Kihallgatták Jakab Pétert, ez történt a rendőrségen – videó

A Jobbik pártelnökét ma hallgatták ki a Parlamentre történő kivetítős akciója miatt, lehetséges bírságáról és az ügy alakulásáról maga számolt be Facebook oldalán.

 

 

 

 


Az V. kerületi Rendőrkapitányság épülete elől jelentkezett be Facebook oldalán Jakab Péter, hogy beszámoljon mai kihallgatásáról. A Jobbik pártelnökét ‘eljárás alá vont személyként’ azért idézték be, mert májusban, ahogy arról a Blikk is beszámolt, egy „Fizessenek meg a tolvajok” feliratot, illetve Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcképét vetítette ki a Parlamentre.

„Hát, úgy tűnik, hogy a hatóságok szerint nekem kell most még fizetni ezért a mondatért, és nem a tolvajoknak a megannyi gaztettért, amit elkövettek a nemzet ellen” – mondta a videóban Jakab, aki szerint magában a kivetített mondatban nem találtak kivetnivalót a hatóságok, helyette az éjszakai kijárási korlátozás megszegése miatt kell majd felelnie.

„Magyarán azt kifogásolták, hogy én éjszaka fél kettőkor tartózkodtam a közterületen” – folytatta a miniszterelnök-jelölt, aki rá is kérdezett a nyomozóknál, milyen bírságra számíthat.

 

„Maximum fél millió forint bírság lehet a jussom. Nem lepődnék meg, ha a rezsim kiszabná rám ezt a büntetést” – ismerte el Jakab videója végén, kiemelve: hiába akarják, őt nem lehet megtörni így sem.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?