Belföld, Hírek

Hatalmas drágulás a Balatonnál, 800 forint egy lángos, 1000 forint egy korsó sör

Idén 15-20 százalékkal emelkedtek az árak a tóparti strandokon a tavalyihoz képest. Az alapanyagok az oka a vendéglősök szerint. Ennél azért összetettebb a dolog.

 

 

 




 

Nyolcszáz forint egy lángos, ezer forint egy korsó sör a Balatonnál. Idén 15-20 százalékkal emelkedtek az árak a tóparti strandokon a tavalyihoz képest. A büfések szerint az alapanyagok árának emelkedése miatt kérnek többet a vendégektől. A Balatoni Turizmus Szövetség szerint a növekvő színvonal miatt is nőttek az árak.

 

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke az RTL-híradójának

a humánerőforrás drágulásával és a színvonal emelkedésével magyarázta az árak emelkedését. A dolgozóknak szálláshelyet is kell biztosítani, ami szintén emeli a költségeket. A gasztronómia területén minőségi javulás tapasztalható, fejlesztettek a tulajdonosok, aminek szintén van hatása az árakra.

Mi is írtunk a drágulásról, a balatoni árak a budapesti belváros szintjével vetekednek, sőt néhol még meg is haladják azokat.

„Semmiképp nem elfogadható, ha a vendéglátóhelyek a vendégekre terhelik rá a megnövekedett költségeiket” – mondta a Szeretlek Magyarországnak Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere és a Balaton Szövetség elnöke.

Szerinte ezek a törekvések semmi jóra nem fognak vezetni, a helyek üzemeltetőinek figyelembe kellene venniük, hogy sokan kiestek a munkából a járvány miatt, és még annak is romolhatott az anyagi helyzete, akinek megmaradt az állása.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?