Érdekes

A királyi család 12 étkezési szokása, amelyektől egyszer-kétszer felhúztuk a szemöldökünket

Bár a királyi család tagjai emberek, akárcsak mi, betartanak bizonyos étkezési szabályokat, amelyek furcsának tűnhetnek a világ többi részén. Például egy banánt nem hámoznak meg, mint ahogy általában szoktuk, és ha valaki éhes, akkor ez nem elég ok az étkezés megkezdésére. Van egy sorrend, amit tiszteletben kell tartani. Kíváncsiak voltunk, milyen egyéb jellegzetes étkezési szokásokkal rendelkeznek a brit királyi család tagjai, és összeállítottunk egy listát 12 gyakorlatról. A végén egy másik királyi bónusztól azt fogod mondani, hogy “Ők is?”

 

 

 

1. A királynő zsemle nélkül eszi meg a hamburgert.

Valahányszor hamburgeridő volt, a királynőnek villával és késsel tálalták, így a zsemle kimaradt belőle. Egykori séfje szerint Őfelsége szerint az egyetlen dolog, amit kézzel meg lehet fogni, a délutáni tea.

2. A kagyló szóba sem jöhet

A kagylók trükkösek. Pillanatok alatt megbetegíthetnek, mivel köztudott, hogy meglehetősen gyorsan ételmérgezést okozhatnak. Tehát a királyi család tagjainak ajánlott kerülni őket. Ennek ellenére Vilmos herceg elismerte, hogy ő és Kate Middleton szeretik a sushit.

3. Nincs fokhagyma egyetlen ételben sem

Erzsébet királynő egyáltalán nem rajong a fokhagymáért, főleg a szaga miatt. Ezért azt kérte, hogy ne fogyasszák, és ne használják a Buckingham-palotában felszolgált ételekben. Ezt a tényt a királyi család egyik volt séfje, de Camilla Parker-Bowles is megerősítette az ausztrál MasterChef-ben.


4. Amikor eljön a vacsora ideje, nincs szénhidrát.

Amikor egyedül vacsorázik, Erzsébet királynőnek nagyon szigorú szabálya van: nem akar burgonyát, tésztát vagy rizst látni a tányérján. E keményítők helyett a halat vagy a csirkét részesíti előnyben szezonális zöldségekkel.

5. Senki sem eszik a királynő előtt.

Aki Őfelségével egy asztalnál eszik, annak figyelnie kell arra a pillanatra, amikor ő elkezd enni, és amikor abbahagyja az evést. Neki kell az elsőnek lenni, aki elkezdi az étkezést, és miután abbahagyja, mindenkinek, aki étkezik, abba kell hagynia. Nem számít, hogy befejezték-e az étkezésüket, vagy sem.

6. A királynő nem hámoz banánt.

Még akkor is, ha mindannyian meghámozzuk a banánt, hogy megegyük, a királynőnek ettől eltérő módja van, hogy elfogyassza. Először villával és késsel vágja le a két végét. Ezt követően elvágja a héjat az egyik végétől a másikig, és felemeli. Ezután hosszában apró darabokra vágja, és villával elfogyasztja.

7. Bárhol is legyen a királynő, van csokoládés kekszes torta is.

Őfelségének van egy bűnös élvezete: minden nap egy szelet csokoládés keksztortát eszik, így valahányszor utaznia kell, ez az édes csemege megy vele egykori királyi séfje szerint.

8. Károly herceg nem ebédel

Károly herceg csak naponta kétszer eszik: reggelit és vacsorát, amelyek a nap fő étkezései. Nem ebédel, így közvetetten a személyzete sem, amikor turnékon vagy látogatásokon kell részt vennie.

9. A királynő Tupperware-ből szereti fogyasztani a gyümölcsöt.

Nem minden ételt a királyi konyha arany- vagy gyémánttal kirakott tányérjain szolgálnak fel. A királynő egykori magánszakácsa szerint Őfelsége egy műanyag sárga Tupperware edényből fogyasztja a gyümölcsöt.

 

 

 

 

10. A maradékot újra felhasználják.

A Buckingham-palotában nincs pazarlás. A királynő utasította munkatársait, hogy az összes meg nem evett adagot használják fel újra, és ne dobják ki a maradékot.

11. Harry és Vilmos szerették a gyorséttermeket, különösen a McDonald’s-t.

Gyerekkorukban Vilmos herceg és Harry herceg rajongott a hamburgerekért és a sült krumpliért, és néha elmentek gyorséttermi ételt enni, főleg McDonald’s-t.

12. Diana hercegnő nem rajongott a vörös húsért.

Diana hercegnő nem evett sertés- vagy marhahúst. Lady Di kerülte ezeket az ételeket, Darren McGrady szerint, aki Diana hercegnő magánszakácsa volt, csak különleges alkalmakkor fogyasztott bárányt.

Bónusz: Letícia spanyol királyné, 3 tojásos omlett reggelire

A karcsú alakjáról ismert spanyol királynő állítólag a Perricone diétát tartja be, ezért olyan dolgokat eszik, mint a lazac, az erdei gyümölcs, a zöld színű zöldségek és az olívaolaj. Elárulja, hogy reggelire szeret 3 tojásos omlettet fogyasztani, mert ez segít megőrizni a bőre egészséges állapotát.

Meglepett a királyi család szokatlan étkezési szokásai közül bármelyik? Gondoltál arra, hogy bármelyiket „kölcsönveszed” a következő vacsorádhoz?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?