Belföld, Hírek

Jakab Péter már nem az egyedüli büntetésbajnok – Szabó Tímea is brutális bírságot kapott Kövér Lászlótól: mutatjuk, miért és mennyit!

Na, ez már tényleg büntetéscunami! Eddig Jakab Péter Jobbik-elnök tartotta a bírságrekordot, de most a párbeszédes Szabó Tímea is felzárkózott hozzá.

 

 

 

 


9,6 millió forint: pontosan ennyi bírságot kapott a Parlament elnökétől Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke. A politikusra azért rótt ekkora bírságot Kövér László házelnök, mivel Szabó egy Fidesz-logóval összemontírozott kínai zászlót lengetett akkor, mikor a kormánytöbbség megszavazta, hogy a kínai Fudan Egyetem dél-pesti telkekre települhessen.

Íme a közel tízmilliós jelenet:

Ez az a bizonyos tízmilliós pillanat: Szabó Tímea kifeszíti a kínai zászlóval ötvözött Fidesz-logót /Fotó: MTI

Visszatekintésül: a kommunista állampárt által irányított Kína kiemelt intézményének számít a Fudan Egyetem, melynek campusát kívánja Budapestre telepíteni a magyar kormány. A döntés megosztotta a hazai politika életet, ezrek tüntettek a campus építés ellen, a budapesti városvezetés pedig Kínának kellemetlen nevekre változtatta az egyetemi helyszín környéki közterületek elnevezését – erről itt írtunk.

Magáról a büntetésről Szabó Tímea ezt írta közösségi oldalán:

 

Mint emlékezetes, eddig „a legnagyobb bírságot begyűjtő parlamenti képviselő” képzeletbeli kitüntető címet eddig Jakab Péter Jobbik-elnök tudhatta magáénak, de mostantól Szabó Tímeával holtversenyben állnak. Jakabot egyetlen szóért büntették meg, annak idején ugyanis ficsúrnak nevezte a fideszeseket. A politikus akkor gyűjtést is indított a bírság kifizetése érdekében, elég szép pénz jött össze alig pár nap alatt.

Hogy kövér László újult erővel tért vissza a büntetésekhez, mutatja, hogy Gyurcsány Ferencet is megbírságolta bekiabálásaiért – erről itt olvashat.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?