Belföld, Hírek

„Tartózkodjanak a himnuszok kifütyülésétől” – Közleményt adott ki az MLSZ: erre kéri a fociszurkolókat Csányi Sándor

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke megköszönte a magyar szurkolóknak a fantasztikus hangulatot, amit a nemzeti csapat találkozóin teremtettek a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

 

 

 

 


Az MLSZ honlapján megjelent köszöntőben az elnök úgy fogalmazott, a remek hangulat „egyértelműen hozzájárult a magyar férfi válogatott tiszteletre méltó szerepléséhez„.

„Köszönöm, hogy az utazási nehézségek ellenére sokan idegenbe is elkísérték a csapatot” – tette hozzá a sportvezető.

Meglátása szerint annak érdekében, hogy Magyarország a jövőben is házigazdája lehessen rangos sporteseményeknek, illetve hogy a válogatott mindenkor telt házas buzdítás mellett játszhassa mérkőzéseit, a kitűnő szervezés mellett a sportszerű légkör is elengedhetetlen.

Vendéglátóként ki kell vívni a széleskörű nemzetközi elismerést ezen a téren is

– áll az elnök köszöntőjében.

Csányi Sándor azt kérte azoktól a szurkolóktól, akiknek jegyük van a vasárnapi Hollandia-Csehország nyolcaddöntőre, hogy tiszteljék a résztvevő csapatok játékosait, szurkolóit, és minden tekintetben sportszerűen szurkoljanak.

Tartózkodjanak a himnuszok kifütyülésétől, továbbá minden olyan kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulástól, amely beárnyékolná a magyar nemzeti válogatott és a szurkolók elismerésre méltó teljesítményét, és ezáltal az ország megítélését

– áll az üzenetben.

„A fentieket nem a Magyar Labdarúgó Szövetség miatt, hanem a magyar labdarúgás, a szurkolók és a magyar válogatott érdekében kérem önöktől” – fogalmazott az elnök.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?