Belföld, Hírek

Kovács Zoltán elárulta, melyik az a három kérdés, ami biztosan szerepel majd a nemzeti konzultációban

Három kérdés mindenképpen szerepelni fog a nemzeti konzultáció kérdései közt. Kovács Zoltán, Nemzeti kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombat reggeli videójában közölte: a kérdések többsége a gazdaság megerősítéséről, illetve a védekezéshez szükséges intézkedésekről szól. De nem mehetünk el természetesen szó nélkül a migráció kérdése mellett sem, hiszen a járványok és a népvándorlások korát éljük.

 

 

 




 

Ugyanis – mint mondta – mi sem mutatja jobban a migrációs nyomást Magyarországra nézve, minthogy az idei évben eleddig 38 ezer illegális migránst tartóztattak fel a hatóságok a magyar határokon. Miközben tavaly ez a szám csak 10 ezer volt.

Brüsszelben az előző évekből mintha mit sem tanultak volna, továbbra is a migránsok szétosztása van napirenden. Magyarország álláspontja ebben a kérdésben régóta ismert, de úgy gondoljuk, hogy ezzel továbbra is foglalkozni kell

– mondta.

Hozzátette, foglalkozni kell azzal is, hogy migránsok megjelenése az európai határokon és az illegális migráció folyatódása nagyon komoly közegészségügyi, járványügyi kockázatokat is rejt, hiszen ezek az emberek anélkül próbálják elérni céljaikat Európában, hogy bármilyen egészségügyi ellenőrzésen átmentek volna, és ismeretlen vírusvariánsokat hozhatnak Európába.

Három kérdés foglalkozik a konzultációban a migráció kérdésével. Választ várunk arra, hogy vajon engednünk kell-e a Soros-féle szervezetek nyomásának, és meg kell-e változtatnia Magyarországnak az ismert álláspontját, amely szerint nem szabad illegális migránsokat Európába engedni. Fel kell őket tartóztatni az európai határoknál, és lehetőleg a saját hazájukban megoldani a problémákat

– mondta.

 

Ugyanígy kérdést tesznek fel azzal kapcsolatban is, hogy engedni kell-e a kötelező szétosztást célzó brüsszeli terveknek. És azzal a kérdéssel is foglalkoznak, hogy vajon a járvány utáni időszakban egyáltalán szükség van-e migrációra Európa kapcsán.

A mi javaslatunk az, hogy a következő két évben egyáltalán ne fogadjon Európa migránsokat a világ különböző részeiről

– közölte az államtitkár.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?