Belföld, Hírek

Szájer: Baloldali médiatúlsúly van Magyarországon

 
Szájer József fideszes EP-képviselő szerint a jövő évi Európai Parlamenti választások után várhatóan továbbra is a Néppártnak lesz a legnagyobb frankciója, de „a mostaninál kevesebb mandátumot fog szerezni”. A politikus a Magyar Hírlapnak adott interjújában többször megerősítette, hogy a Fidesz nem tervezi elhagyni a Néppártot, és a kizárást sem tartja valószínűnek.
Megkérdezték, mi a helyzet a hazai médiaviszonyokkal, amelyeket Judit Sargentini is kifogásolt jelentésétben. Szájer korábban azt írta, hogy a Fidesznek a választáson „elsöprő médiaerővel szemben kellett kampányolnia”. A politikus a következőképpen vélekedett a kérdésről:

A polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható.

Érdekes meglátás ez azok után, hogy nem maradt olyan vidéki napilap, amely ne kormányközeli üzletemberek irányítása alatt állna, bekebelezték tévéstül-rádióstul a közmédiát, megszerezték a TV2-t, Origot, Figyelőt, és a sort még bőven lehetne sorolni, itt olvashatnak róla:
 
 
Szájer József fideszes EP-képviselő
 
 
Azt is megkérdezték Szájertől, hogy mi augusztus 20. legfontosabb üzenete. A politikus a bevándorlás köré fűzte gondolatait, és azt mondta, Európa tanulhatna Magyaroszágtól. Egész pontosan a következőt mondta:

Nyugat-Európa gondolhatja azt, hogy a keresztényi szeretet és a szolidaritás jegyében be kell engedni mindenkit, de Magyarország nem hiába mondja, hogy ez nem működőképes, hiszen már megéltünk hasonló helyzeteket. A magyarok mindig is azért küzdöttek, hogy ez a haza fennmaradhasson, ezért lehetünk magabiztosak a vitákban, amelyeket az EU-val folytatunk. Jó, ha Európa tanul az öregektől.

 
 
 
forrás: index.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?