Belföld, Hírek

Bejelentés: újabb enyhítések lépnek életbe, júliustól a maszkhasználatban is változás jöhet

Az esetleges nyelvvizsga-amnesztiáról volt szó kedd délelőtt a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülésének sajtótájékoztatóján, de egyéb döntéseket is bejelentett Novák Katalin, a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs vezetőjeként.

 

 

 

 


Nyelvvizsga-amnesztia

A nyelvvizsga-amnesztia meghosszabbítását javasolja a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs a kormánynak – jelentette be Novák Katalin családügyi miniszter a törzs ülése után tartott sajtótájékoztatóján. A javaslat szerint azok, akik idén augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek, azok a tavalyi intézkedésekhez hasonlóan könnyítésekben részesülhetnek. Ez azt jelenti, hogy a fiatalok nyelvvizsgától függetlenül átvehetik a diplomájukat.

Az operatív törzs emellett azt javasolja a kormánynak, hogy csak azokat a védelmi intézkedéseket tartsák hatályban, amelyek feltétlenül szükségesek, hogy a lehető legnagyobb szabadságot tudják biztosítani. Így például felülvizsgálhatják a maszkhasználati szabályokat, amelyeken akár már július 1-jétől enyhíthetnek.

Ezek az enyhítések már most életbe lépnek:

  • A köznevelési intézményekben július végéig meghosszabbítják a gyermekfelügyeletet. Naponta 15-17 ezer ember veheti igénybe.
  • Egész nyáron szervezhetnek tábort a köznevelési intézmények, vagyis feloldották az augusztus 23. utáni tiltást.
  • Az iskolákba mostantól bemehetnek a gyereküket kísérő szülők is.
  • Jó hír a lakodalmat szervezőknek, hogy a köznevelési intézményekben is lehet majd lagzikat tartani, ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd ezekre, mint általában az esküvőkre.

 

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?