Hírek, Külföld

Történelmi pillanat: beadták a BioNTech rák elleni, első kísérleti vakcináját

Megkapta a legelső BioNTech által kifejlesztett rák elleni kísérleti vakcinát egy melanómás beteg. Az ellenanyagot egy Libtayo nevű monoklonális antitest gyógyszerrel keverték, amit pikkelysömör kezelésére szoktak használni.

 

 

 

 




 

A kombinációt 120 emberen fogják tesztelni, hogy megtudják, hogy a két anyag mennyire biztonságos és milyen hatással bír a betegekre nézve. A kutatást több uniós ország is engedélyezte, többek között Lengyelország, Németország, illetve Spanyolország is.

A BioNTech társalapítója, Özlem Türeci közölte, hogy sikerült bebizonyítaniuk az mRNS-vakcinákban rejlő lehetőségeket a koronavírus ellen, most pedig szeretnék az immunrendszer erejét használni a rákos és a fertőző betegségek ellen is – adta hírül az Index. Özlem Türeci hozzátette, hogy a rákos megbetegedések talán még a jelenlegi járványnál is súlyosabb problémát jelenthetnek a világra nézve.

A BioNTech gyógyszergyártó vállalat célja az, hogy minél gyorsabban kifejlesszék a daganatos megbetegedések elleni termékcsaládot, illetve az, hogy minél több ellenszer kerüljön a tesztelés végső szakaszaiba, majd később a piacra.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?