Hírek, Külföld

A vuhani laborban biológiai fegyvereket készítenek, innen szabadulhatott ki a koronavírus egy kínai politikus szerint is

A vuhani laboratóriumban állítólag biológiai fegyverkísérletek zajlanak, amit Peking leplez a külvilág előtt.

 

 

 


Állítólag egy vezető kínai politikus miatt erősödtek fel azok a hangok az Egyesült Államokban, hogy a koronavírus mégsem természetes úton, hanem egy vuhani laborból kijutva terjedt el, írja a SpyTalk alapján a Daily Mail.

A hírszerzésre specializálódott portál információ szerint még február 10-én szökött Hongkongon keresztül Amerikába a lányával együtt Dong Jingwei, állambiztonságért felelős miniszterhelyettes. Röviddel a magas rangú politikus megérkezése után jelentős fordulat következett be az Egyesült Államok kommunikációjában a világjárvány eredetére vonatkozóan, és azóta is egyre erősödnek azok a hangok, hogy a Covid-19 ember mulasztás miatt terjedt el.

A lap úgy tudja, hogy Dong Jingwei bizalmas információkat adott át az Egyesült Államok magasrangú tisztviselőinek a Vuhani Virológiai Intézetről, ez változtatta meg a Biden-kormány álláspontját a koronavírus eredetére vonatkozóan. Amennyiben a kémportál értesülései helytállóak, úgy Dong Jingwei lehet a történelem legmagasabb rangú kínai disszidense.

A szökés hírét erősítheti, hogy szerdán Dong Jingwei állítólagos szökéséről írt bejegyzést a Twitterre Dr. Han Lianchao, aki még az 1989-es Tienanmen téri vérengzés után menekült el Kínából. Az egykor a kínai közigazgatásban dolgozó férfi úgy tudja, hogy Dong Jingwei szökése már márciusban szóba került egy amerikai-kínai megbeszélésen, ahol Tony Blinken külügyminiszter elutasította a magas rangú kínai politikus kiadatását.

Dong legutóbb tavaly szeptemberben mutatkozott a nyilvánosság előtt. Kínai források szerint a férfi fényképeit a Baidu keresőmotor teljesen törölte.

A SpyTalk megjegyzi, hogy június 4-én egy trumpista honlap, a Red State is arról írt, hogy egy magas rangú kínai politikustól kapott információkat az amerikai védelmi minisztérium arról, hogy Peking hogyan leplezi a vuhani laboratóriumban zajló biológiai hadviseléssel összefüggésbe hozható kísérleteket.

Hozzáteszik: a kínai Állambiztonsági Minisztérium honlapján nyoma sincs az állítólagos magas rangú szökevénynek. A miniszter helyettesére vonatkozó rész teljesen üres.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?