Hírek, Külföld

Tárt karokkal vár: Horvátország mától nem kér védettségi igazolványt, szabad a beutazás

Mától ismét visszakapjuk korábbi életünk egy darabkáját, Magyarországról immáron korlátozások nélkül utazhatunk be Horvátországba, csak egy személyi igazolványra lesz szükségünk.

 

 

 




 

A hírről elsőként az utazás-nyaralás.info számolt be: cikkükben egy horvát kormányzati tájékoztatásra hivatkozva azt írják, azok az európai állampolgárok, akik a schengeni térség, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ úgynevezett zöld listáján szereplő országainak egyikéből érkeznek, ugyanolyan körülmények között léphetnek be a Horvát Köztársaságba, mint Covid–19 előtt.

A hír kapcsán az Index felkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, akik megerősítették a fent leírtakat: így tehát mostantól nincs szükség se védettségi igazolványra, se negatív tesztre, ha Horvátországba utazunk, sőt, a karanténkötelezettséget is eltörölték.

„2021. június 17-vel Magyarország az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) besorolása szerinti zöld kategóriába került, amely értelmében június 17-től a Magyarországról Horvátországba beutazó magyar/EU-állampolgárok érvényes útiokmányok birtokában korlátozásmentesen (karantén/teszt/védettség/oltottság igazolása nélkül), szabadon beléphetnek Horvátországba” – írta a minisztérium a lap megkeresésére.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?