Belföld, Hírek

Orbán: Van 3 millió ember, aki nem oltatta be magát, ők potenciális betegek

„Igaz, hogy legyőztük a harmadik hullámot, de ebből nem következik, hogy minden ugyanúgy megy majd, mint a válság előtt” – mondta.

 

 

 

 


A járványhelyzetről, a melegellenes törvényről és a gazdasági helyzetről és a migrációról is beszélt többek között Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában.

Elmondta, hogy az oltások tekintetében másfél-két hónapnyi előnnyel bír Magyarország más európai uniós országokhoz képest, és az élet más területein is jóval előrébb járunk.

Azonban szerinte aggasztó az, hogy 3 millió ember nem oltatta be magát itthon, mert úgy véli, hogy aki nem kapja meg a vakcinát, azt előbb-utóbb meg fogja találni a koronavírus. Szerinte éppen ezért 3 millió potenciális beteg van most.

Hangsúlyozta, hogy a vírussal szemben csak az oltás nyújt védettséget, aki pedig be van oltva, az az eddig ismert mutánsokkal szemben is védett.

Arról is beszélt, hogy új nemzeti konzultációt fog indítani a kormány, amelyben a járvány utáni életet érintő alapszabályok meghatározásában kérik az állampolgárok segítségét. Mint mondta, van egy közhangulat, amely szerint azzal, hogy véget ért a járvány, nem zökken vissza az életünk a korábbi kerékvágásba.

 „Igaz, hogy legyőztük a harmadik hullámot, de ebből nem következik, hogy minden ugyanúgy megy majd, mint a válság előtt. Úgy megrázta a világot ez a járvány, olyan veszélyérzetet épített ki, ami az emberek figyelmét arra fordította, hogy kémleljék a jövőt. Fontos változásoknak kell megtörténniük, a biztonságot kell előtérbe helyezni. Meg kell erősíteni az országot”

– véli a kormányfő.

A kormány azt akarja, hogy a járvány utáni élet alapkérdéseit és közös célját együtt jelöljük ki. Ez vonatkozik a migrációra, a járvány elleni védekezésre és a gazdasági rendszerre is.

A globális minimális társasági adóról szólva azt mondta, hogy szerinte általában minden olyan törekvés, amely a gazdaság rugalmasságát csökkenti rossz és rontja a versenyképességet. Elmondása szerint mi a pénzünk nagy részét abból állítjuk elő, hogy nemcsak magunknak, hanem másoknak is tudunk élelmiszert és ipari termékeket előállítani olcsóbban, jobban, jobb minőségben, gyorsabban, megbízhatóbban.

 „Magyarországnak az az érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről rákényszerített szabályokat”

– jelentette ki.

Azt is mondta, a célja továbbra is az, hogy az ország ne hitelfelvevő, hanem hitelnyújtó legyen, a költségvetési hiány és az államadósság is nulla körül legyen. Szerinte azonban ez a következő egy-két évben nem lehetséges a válság okozta károk miatt. Éppen ezért most nem tartalékolni kell, hanem az országot kell visszaerősíteni, hiszen ez most a helyreállítás ideje.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?