Belföld, Hírek

Időjárás ma: viharos szelekkel teli lesz a vasárnap, a Balatonra már kiadták a riasztást – És ez még nem minden

Felhős, de meleg idő várható vasárnap országszerte, azonban viharos széllökésekre figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat.

 

 

 

 


Vasárnap délelőtt országszerte felhős lesz az ég, hol kisebb, hol nagyobb mértékben. Bár csapadékra csak az ország délkeleti csücskében lehet számítani, az ég várhatóan délutánra sem tisztul ki sehol. A közepesen borult időjárás ellenére kellemes, nyár eleji idő várható: napközben 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet, de északkeleten néhol csak 20, 21 fok lesz. Éjszaka 15 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

A hőérzetünket várhatóan csökkenti, hogy többfelé erős széllökések lesznek. Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést is kiadott Magyarország területére vasárnap éjfélig: az északnyugati szelet az északkeleti országrészben, a Kisalföldön és a hegyvidékeken viharos (60-70 km/h) széllökések is kísérhetik.

Budapesten kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Az északnyugati szél estig tartósan erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 fok körül alakul. Késő estére 16 fokra hűl le a levegő.

Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére vasárnap estig

Az élénk-erős (25-45 km/h) alappal fújó északnyugati szelet gyakran erős (45-55 km/h), elsősorban a Balatonnál, időnként viharos (55-75 km/h) széllökések kísérik. A reggeli órákra a Balatonnál is tovább csökken a felhőzet, nyugaton is elvonulnak a záporok és napos időre számíthatunk. A késő délelőtti óráktól elsősorban keleten gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Csapadék a reggeli órákat követően már nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 23 fok körül alakul. Késő estére 16, 17 fok köré hűl le a levegő.

Viharjelzés a Balatonon:

Fotó: met.hu

  • A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál 22 fokos.
  • Balaton nyugati medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
  • Balaton középső medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
  • Balaton keleti medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
  • Velencei-tó: a másodfokú viharjelzés érvényes.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?