Belföld, Hírek

Még nincs vége a pokoli időnek: az egész országra riasztást adtak ki a vihar miatt

Továbbra is folytatódik az esős idő az országban.

 

 

 

Hétfőn erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, többfelé várható zápor, zivatar, legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon lehet csapadék. A hevesebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kíséri. Az északi szél a Dunántúl nyugati és északi felén valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megerősödik, zivatarokban viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 25 és 30 fok között alakul, de az északkeleti határvidéken 31, 32 fok is előfordulhat. Késő estére 20, 25 fokra hűl le a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

 

Hétfőre több megyére is elsőfokú riasztást adtak ki az országban. A hőség miatt ugyan egyedül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kellett elsőfokú figyelmeztetést kiadniám zivatar és felhőszakadás miatt az ország egész területére elsőfokú riasztást adtak ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de hosszú ideig erősen felhős helyek is lehetnek. A hajnali órákban helyenként köd és rétegfelhőzet képződhet. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, a tartósan felhős tájakon lesz hűvösebb.

Szerdán a gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, szórványosan valószínű zápor, zivatar. Hajnalban helyenként ködre is számítani kell. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, de zivatar környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

 

 

 

 

 

 

Csütörtökön a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, de zivatar környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő valószínű, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A délies szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között valószínű.

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?