Belföld, Hírek

Orbán Viktor: „Nem térdelhet le, állva kell meghalnia, azért képviseli ő a nemzetet”

Orbán Viktor egy videót osztott meg a közösségi oldalán, amely a Kossuth rádió stúdiójában készült. A felvételen a magyar–ír meccsen történtekről fejti ki a véleményét.

 

 

 




 

A miniszterelnök ezen a héten is interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban péntek reggel. Hogy mi hangzott el az interjú során, azt ide kattintva elolvashatja.

Orbán a Facebook-oldalán péntek délután egy olyan felvételt tett közzé, amelyen a magyar–ír meccsen történtekről szólalt meg. Mint ismeretes, a magyar szurkolók kifütyülték az ír játékosokat, amikor letérdeltek a pályán. A miniszterelnök a csütörtöki Kormányinfó után a rádióban is bővebben beszámolt az esetről. Mint mondta, a térdeplés a magyar kulturális közegben mást jelent.

„Sportpályán letérdelni azért is egy probléma a magyaroknak, és szerintem nem csak nekünk, hanem minden közép-európai országnak, mert itt büszke népek vannak. És a nemzeti mezt viselő játékostól mi nem azt várjuk, hogy megadja magát. Mi azt várjuk, hogy menjen ki és harcoljon. Ha tud, győzzön, és ha nem tud, mert úgy hozza a helyzet, akkor ezzel is szembe kell nézni, akkor állva haljon meg. De nem térdelhet le, állva kell meghalnia, azért képviseli ő a nemzetet, mert ő az, aki erre képes, különb, mint mi. Nem kérhetjük tőle, hogy viselkedjen gyengébben, mint ahogy egyébként mi magunk viselkednénk” – mondta Orbán, illetve hozzátette: szerinte az egész térdeplősdi egy elhibázott ötlet volt.

 

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?